Plzeň platí školní pomůcky dětem ze sociálně slabších rodin

neděle 16. října 2016 ·

Plzeň poskytla v letošním roce přes 172 tisíc korun na nákup školních potřeb pro školáky ze sociálně slabších rodin, celkem je získá 141 dětí. Pomůcky konkrétním rodinám a dětem distribuují vybrané neziskové organizace a městské obvody, ty jsou zároveň garanty, že školní pomůcky obdrží výhradně rodiny potřebné, které mají zájem svoji nelehkou situaci samy řešit. Informace přináší server Plzeňské novinky.


Eva Herinková (plzen.eu)
„Zejména matky samoživitelky pořizují vybavení pro své děti na dluh. Ekonomicky slabší rodiny bez úspor se tím dostávají do situace, kterou následně nejsou schopny zvládat. Žijeme v době, kdy ztráta zaměstnání nebo dlouhodobá nemoc může člověka ze dne na den sesunout z úrovně střední třídy na hranici chudoby, a je nutno si uvědomit, že těmi, kteří nemohou věci ovlivnit nebo změnit, jsou právě děti žijící v sociálně slabé rodině,“ řekla náměstkyně primátora Eva Herinková.

„Takzvaná dětská chudoba je nejvýraznější v neúplných a vícečetných rodinách, přibývá zároveň osamělých matek a ovdovělých rodičů žijících s dětmi v obtížných ekonomických podmínkách. S ohledem na budoucí uplatnění sociálně slabých dětí ve společnosti a zvýšení jejich šancí na trhu práce je podpora jejich vzdělání tou nejlepší prevencí možného sociálního vyloučení a tím snížení jejich závislosti na nejrůznějších sociálních dávkách,“ přiblížila Alena Hynková, vedoucí Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně, který za projektem stojí.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.