Nové číslo Zpravodaje o odborném vzdělávání v zahraničí

čtvrtek 27. října 2016 ·

Nové vydání Zpravodaje o odborném vzdělávání v zahraničí upozorňuje mimo jiné na německou studii, která se zabývala vzděláváním nadaných žáků, na úvahu zakladatele Světového ekonomického fóra o „čtvrté průmyslové revoluci“, nebo na změny ve vzdělávání na Slovensku.

V Editorialu Zpravodaje se mimo jiné píše:

Trochu zvláštní příspěvek k tématu inkluze přináší článek z německého tisku. Věnuje se inkluzi velmi nadaných žáků do běžných tříd. Zjišťovalo se, zda je pro velmi nadané žáky lepší, když jsou ve třídě mezi sobě rovnými, nebo když se vzdělávají v běžné nevýběrové škole. Výsledky studie ukázaly, že tito žáci si poradí všude, a tak není třeba jejich umístění do školy nijak zvlášť řešit.

Jaké vzdělávání bude potřebné v době nástupu čtvrté průmyslové revoluce, ke kterému již dochází, se zatím můžeme jen dohadovat. Dojde znovu na rozbíjení strojů, jako tomu bylo za druhé průmyslové revoluce? A jaký vliv bude mít vyspělá technika na život lidí? Nad tím se zamýšlí nejen autor článku, ale i autoři několika knih z rubriky Nové knihy v knihovně. Zajímavé je, že všichni se zmiňují o chytrých telefonech, které svou kapacitou přesahují možnosti nejen bývalých sálových počítačů, ale i stolních počítačů z nedávné doby.


Celý zpravodaj je ke stažení zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.