Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Brno 2016

pátek 28. října 2016 ·

XXIII. ročník Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Brno 2016 proběhne ve dnech 1. až 4. 11. 2016 na brněnském výstavišti. Veletrh návštěvníkům nabídne 240 zastoupených univerzit, vysokých škol, fakult a jiných vzdělávacích institucí. Studenti si budou moci vybrat z více než 4 500 studijních oborů. Na veletrhu budou zastoupeny také univerzity a vysoké školy z dvaceti zemí světa.


Nejvýznamnějším doprovodným programem jsou přednášky vystavujících škol, které budou probíhat každý den. Tématem přednášek jsou podmínky přijímacího řízení a studia ve školním roce 2017/2018 i informace ze zákulisí studia přímo od studentů a absolventů vysokých škol.

Součástí programu jsou i tyto přednášky:
- Studium v Kanadě
- Jak nevybírat školu, ale svoji budoucí kariéru
- Vysokoškolské studium ve Velké Británii
- Studium v Německu
- Evropský životopis Europass
- Využití supervýkonných počítačů ve výzkumu

Nerozhodným studentům pomůže Testovací centrum a Poradenský servis. Každý student si může udělat elektronický test předpokladů pro studium a zjistit na které obory se nejlépe hodí. V Poradenském servisu je připraven tým poradců, který studentům na základě výsledků testu pomůže vybrat vhodnou školu, fakultu, nebo studijní obor.

Studenti mohou také využít kariérového poradenství. Pro studenty jsou připraveny konzultace přímo s kariérovými poradci, kteří studentům pomohou při volbě jejich budoucí kariéry na základě jejich předpokladů.

Pro studenty zajímající se o studium v zahraničí je připraveno Poradenské centrum pro vysokoškolské studium ve Velké Británii. Poradenské centrum studentům pomůže s celým procesem od výběru vhodné školy, přes splnění podmínek přijímacího řízení až po organizaci cesty a ubytování. Ve stánku Poradenského centra je také připravena nabídka studia na partnerských univerzitách z Velké Británie.

Novinkou letošního ročníku veletrhu je Pedagogické centrum určené pro výchovné poradce, třídní učitele a ostatní středoškolské pedagogy. V Pedagogickém centru je připraven speciální program přednášek pro pedagogy.


Podrobnosti naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.