NIDV nabízí příležitost bezplatné metodické podpory uvádějících a čerstvě nastoupivších učitelů

středa 19. října 2016 ·

Zapojení do projektu spočívá v účasti vybraného zkušeného, a také začínajícího učitele na 6 jednodenních seminářích konaných v průběhu školního roku 2016/2017.

Semináře pomohou připravit mentora i mentee na jejich cestu směřující k podporujícímu pedagogickému týmu ve vaší škole. Semináře se uskuteční v Praze a budou lektorovány a facilitovány zkušenými odborníky z praxe škol.

Výstupem bude odborně připravený mentor, kvalitně řízený proces uvádění nového učitele a sdílení praxe, který může posloužit dalším nastupujícím učitelům.


Uzávěrka přihlášek je 24. října, první setkání se koná 3. listopadu.


Podrobnosti naleznete zde

9 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
19. října 2016 v 12:35  

Jak může NIDV radit jak mentorovat, když není schopen poradit ani zkušeným učitelům? Když hledám informace pro svou práci strávím hodiny na netu. A ne vždy najdu. Kde je tedy ta podpora?
Takže místo aby si ředitel vybral zkušeného učitele, jako mentora, vybere to NIDV. Jak? Kdo se přihlásí?

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
19. října 2016 v 13:25  

Pozoruhodně rychlá reakce na ještě neschválený (nebo jo?) kariérní řád zavádějící tuto zbytečnou pozici. Co si o tom myslet?

Nicka Pytlik řekl(a)...
19. října 2016 v 15:04  

Bezplatně? On tu ještě někdo něco dělá jen tak? Něco jako dárek zdarma?
Napadlo mě, že zřízení početného a trvalého sboru mentorů by mohla být jednou z cest, jak dostat důchodce ze škol, aby uvolnili svoje místo právě těm čerstvým pedagogům.
V každém případě jsem se dozvěděl, kdo je to ten mentík, a co je ta falicitace. Původně jsem si myslel, že je to nějaká sexuální technika, takže jsem se o to nijak zvlášť nezajímal.

Nicka Pytlik řekl(a)...
19. října 2016 v 15:05  

No jo, vlastně... facilitace!
To jsme celí my, dyskaří.

Ygrain řekl(a)...
19. října 2016 v 18:00  

A šlo by taky vyškolit v používání češtiny? Protože jestli máme speakovat anglicky, tak navrhuju zavést i termín dementor.

Eva Adamová řekl(a)...
19. října 2016 v 18:13  

Nevím, jestli je vhodné ukazovat čerstvým absolventům školství hned v celé jeho kráse. K té hrůze, kterou budou zažívat přímo na place ve školách, jim zároveň napálkovat lesk a bídu školení (zejména těch rychlokvašených projektových), mi přijde jako holý nerozum.

Unknown řekl(a)...
19. října 2016 v 23:01  

" na 6 jednodenních seminářích konaných v průběhu školního roku 2016/2017. "

6x8 = 48 hodin. Báječně strávený den. Jen doufám, že budeme suplovat a suplovat a to rovnou za dva. A zadarmo! Ideální by byly soboty a neděle. To se tam však nikdo nepřihlásí.

Simona CARCY řekl(a)...
20. října 2016 v 12:31  

Ještě nikoho nenapadlo poukázat na okolnost, že bezplatná metodická podpora bude poskytována i těm ohavným soukromým školám. Jak k tomu přijdoooou?

BP řekl(a)...
20. října 2016 v 19:55  

Hurrráááá, všichni do Prahy!!!!!!!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.