Nadace Magdaleny Kožené připravuje akci na podporu ZUŠ

úterý 11. října 2016 ·

Magdalena Kožená založila nadační fond, aby upozornila na systém zdejších základních uměleckých škol. V Česku funguje 488 těchto zařízení, na nichž studuje téměř čtvrt milionu žáků. „Základní umělecké školy tvoří kořeny naší kulturnosti, naší lásky k umění. Ve světovém měřítku jsou zcela unikátním vzdělávacím systémem, který je třeba hýčkat, rozvíjet a podporovat,“ zdůrazňuje Kožená pro server iDNES.cz.


Magdalena Kožená (repro ČT)
První velkou akcí, kterou Nadační fond Magdaleny Kožené uspořádá, bude happening nazvaný ZUŠ Open. Propukne 30. května příštího roku po celé republice, a to zvláště mimo klasické školní budovy, ať už na na náměstích, v ulicích, v kulturních domech, kostelech a dalších veřejných místech. Tam všude se bude hrát, zpívat, tančit, hrát divadlo...

Zapojit se mohou všechny zušky v republice, podat přihlášku je však nutno nejpozději do 1. listopadu.


Podrobnosti naleznete zde

4 komentářů:

Miloslav Novotný řekl(a)...
13. října 2016 v 21:37  

Tohle je filantrolie. Už se těším.

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. října 2016 v 22:08  

Základní umělecké školy tvoří kořeny naší kulturnosti, naší lásky k umění. Ve světovém měřítku jsou zcela unikátním vzdělávacím systémem, který je třeba hýčkat, rozvíjet a podporovat

"Základní praktické školy tvoří kořeny naší kulturnosti, naší lásky k dětem. Ve světovém měřítku jsou zcela unikátním vzdělávacím systémem, který je třeba hýčkat, rozvíjet a podporovat," zdůrazňuje Pytlik pro server ceskaskola.cz. 'Instituce, pod něž praktičky spadají, by si tak podle něj měly uvědomit jejich význam a důležitost.'
Tak kdyby snad se i v oblasti speciálního školství našla osobnost velikosti paní Kožené s dostatečným vlivem...

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. října 2016 v 22:43  

Tohle je filantrolie.

Filantrolie (z řečtiny filein - milovat, a z internetovštiny troll - anonymní provokatér, to jest – láska k Tajnému učiteli, viz Pytlikův velký překlepový slovník)

Promiňte, pane Novotný. Vím, normálně překlep, ale doopravdy jsem si nemohl pomoci.

Miloslav Novotný řekl(a)...
14. října 2016 v 15:09  

To se mi povedlo. Zatím můj nejlepší příspěvek pro ČŠ. Pane Pytlíku, děkuji. Těsně vedle, a mohlo to skončit v neckách. Ačkoliv, Neckář by to možná bral. Předpokládám, že troky v PVPS máte.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.