Studie Dušana Klapka: Učitelské noviny hájí zájmy praktických škol a jdou proti inkluzi

čtvrtek 4. srpna 2016 ·

„Články zabývající se edukací romských žáků, resp. existenčními problémy ZŠ praktických, byly redakcí UN koncipovány převážně v kritickém vytýkacím modu. Jednalo se zpravidla o obvinění ze zištných praktik neziskového sektoru a nevládních organizací a ze slabosti MŠMT, které rozbíjí funkční model selektivního školství v ČR. Výběr zástupců škol (ředitelé, učitelé) a zástupců pedagogicko-psychologických poraden nebo členů školských asociací přispívajících do UN preferoval odpůrce změn úplné, ale i částečné sociální inkluze“ píše ve studii publikované v časopise Pedagogická orientace Dušan Klapko z brněnské Masarykovy univerzity.

Celou studii „Prolínání mocenských diskursů v týdeníku Učitelské noviny: sociální inkluze romských žáků v českém školství“ naleznete zde.

(Práce je licencována pod licencí Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License )

5 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
4. srpna 2016 v 14:28  

Já nevím, asi jsem blbá od přírody. Jak přišli autoři článku na ten výplod o UN a hájení.....?
Já jsem si např. v té studii přečetla něco o AI a přesně to korespondovalo s mými názory na tuto instituci. To se asi do titulku nevešlo.. Je to jako kdybyste z toho, že na silnici najdete koňskou koblihu odvodili, že koně nejraději s..ou na silnici.

Unknown řekl(a)...
4. srpna 2016 v 18:25  

Zaplať pánbůh za UN. Aspoň někdo se nebojí hájit vzdělávací potřeby žáků se zdravotním postižením, zvláště dětí a žáků mentálně postižených.

Charlie řekl(a)...
4. srpna 2016 v 19:46  

Tak jestliže i za takové studie berou pracovníci univerzit peníze, pomoz nám pánbůh.

tyrjir řekl(a)...
4. srpna 2016 v 22:27  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
4. srpna 2016 v 22:29  

Pracuje už někdo na studii "Prolínání mocenských diskursů do vědecké práce na Pedagogických fakultách v Česku"? Pokud ano, jde o výzkum podporovaný MŠMT a financovaný ze vzdělávacích EU dotací? Dovoluji si navrhnout paní ministryni, aby takový výzkum podpořila. :))) J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.