Ekofilm pro školy bude učit, jak šetřit s vodou

čtvrtek 18. srpna 2016 ·

České i zahraniční filmy s environmentální tematikou, koncerty, přednášky, workshopy, besedy s tvůrci i odborníky a v neposlední řadě i speciální pořady pro školy – to vše je součástí letošního 42. mezinárodního festivalu filmů Ekofilm, který se letos odehraje 13.–15. října v Brně.

Letošním tématem festivalu je aktuální problém trápící lidstvo napříč kontinenty – voda a sucho. Jak můžeme vodou lépe šetřit? Jak využívat vodu dešťovou? Jak vodu co nejlépe zadržovat v krajině i ve městě?



To vše jsou otázky, kterým se budou věnovat nejenom soutěžní i nesoutěžní filmy festivalu, ale i doprovodné pořady. A mezi nimi i ty, které jsou určené pro školy. „Pomoci učitelům s environmentální osvětou je jedním z důležitých cílů festivalu,“ říká Michal Veselý z Nadace Partnerství, která je jedním z organizátorů festivalu. A právě v jejím sídle – ve vzdělávacím centru Otevřená zahrada – bude probíhat i velká část programu pro školy.

Na čtvrtek a pátek dopoledne pro školy připravuje Nadace Partnerství společně s pedagogy z Lipky a Vodárenskou akciovou společností vzdělávací program Kamarádi s vodou. Ten je určen pro žáky pátých až osmých tříd a díky němu se žáci i na interaktivních stanovištích v zahradě naučí, jak důležitá je vlastně voda v koloběhu života. „V sále Otevřené zahrady bude také paralelně probíhat promítání filmu Aldabra i za účasti zástupců autorů,“ doplňuje Michal Veselý s tím, že kapacita sálu i zahrady je omezená a doporučuje tak včasnou registraci.

Hlavní filmová část festivalu se odehraje v sále Břetislava Bakaly, který ve čtvrtek i v pátek nabídne dopolední promítání zejména pro druhý stupeň základních škol. Dramaturgie se zaměřila na především na vizuálně atraktivní dokumentární filmy. „Chceme, aby se školáci z filmů nejen něco dozvěděli, ale zároveň aby je filmy pobavily a aby měly děti z návštěvy Ekofilmu radost,“ popisuje dramaturg Petr Horák.

Registrace škol na tel. 773 775 484 nebo e-mailem proskoly@ekofilm.cz

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
18. srpna 2016 v 12:21  

milé děti,čím více budete vodou šetřit,tím bude dražší , až jednoho dne mnozí z vás zemřou žízní..."

Vít Tomis řekl(a)...
19. srpna 2016 v 12:29  

http://www.institutvk.cz/politicke-komentare/politicky-komentar-ivk-c-43-hana-lipovska-boj-se-suchem-o-zrno

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.