Přečtěte si: Most otevře dvě soukromé základní školy. I přesto, že má málo žáků

úterý 14. června 2016 ·

Mostecká radnice nechala zavřít kvůli nedostatku žáků dvě základní školy. V opuštěných budovách ale vzniknou dvě nové soukromé „základky“. Ty chtějí u rodičů a dětí uspět i přesto, že hodlají vybírat školné.

Z článku Tomáše Kassala publikovaném na serveru idnes.cz vybíráme:

Není bez zajímavosti, že obě nová vzdělávací zařízení budou fungovat v budovách města, kde už dříve základní školy byly, ale měly potíže s nízkým počtem žáků. Už letos v září by se měla otevřít soukromá základní škola Optima, která bude sídlit ve Středisku volného času v Albrechtické ulici.

„Zatím máme osmnáct velmi vážných zájemců, rodiče s dětmi se chodí ptát prakticky ze všech mosteckých škol,“ je optimistická ředitelka Marcela Černá. Zatím škola nabírá děti na první stupeň a počítá se dvěma malotřídkami.

"Rodičům nabízíme hlavně celodenní péči, po vyučování budou mít žáci družiny, kde budeme dělat i úkoly a přípravu na další den. Domů tedy děti půjdou bez povinností,“ dodala Černá. Tímto systémem chce podle svých slov co nejvíce vyjít vstříc běžným rodinám, kde rodiče pracují, ale nemají horentní příjmy. Tomu odpovídá i školné 1 500 korun měsíčně.

6 komentářů:

Unknown řekl(a)...
14. června 2016 v 15:00  

no sláva vlasti,malá krůček pro lidstvo ale skok pro české školství,v pohraničí je polovina škol zbytečných, takže se jich stát(obec mohou zbavit),vznikne pár soukromých škol a ostatní si pronajmou jiné soukromé vzdělávací, výchovné firmy

Unknown řekl(a)...
14. června 2016 v 15:06  

No vida - první vlaštovička! Samozřejmě to ani náááhodou nesouvisí se zaváděním té karikatury na inkluzi, kterou MŠMT představuje pod významově zcela vyprázdněným termínem "společné vzdělávání"...

Je jistě zajímavé, že k tomu dochází v Mostě, kde se to rezidenčními čtvrtěmi plnými mohovitých bařtipánů zrovna nehemží. Kolikpak takovýchto škol asi přibude, až to všechno začne od září "naostro"?

Unknown řekl(a)...
14. června 2016 v 15:54  

právě že v takovýchto lokalitách dají socky nad vodou poslední korunu , aby jejich děti nechodily se sockami pod vodou či se sockami na úplném dně

Unknown řekl(a)...
14. června 2016 v 20:03  

Bravo, zelenooranžová koalice! Bravo, Sobotka, Šabatová, Laurenčíkovi, Valachová, bravo!
A teď již bez ironie - radní v Mostě bodují.

mirek vaněk řekl(a)...
15. června 2016 v 7:30  

Zřizovatelem budou jistě radní či jejich rodinní příslušníci. Tak se dělá byznys.

Unknown řekl(a)...
19. června 2016 v 23:59  

Děti radních, jejich rodinných příslušníků a další městské honorace přece také musí chodit do školy, ne?
Jak to asi bude s dětmi učitelů, ty budou chodit do inkluzivních škol?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.