Potraviny známé neznámé - Jak se pěstují, odkud pochází a jak je připravit

středa 25. května 2016 ·

Vychutnejte si dobrodružný výlet do cizích krajin! I to, co znáš, umí překvapit.

Exotické ovoce i jiné pochutiny jsou dnes v obchodech běžně k dostání. Víš však, jak a kde se pěstují? Zda rostou na keři či na stromě? Pěstují se na poli či pod vodou? Pokud nebydlíš v tropech, případně nejsi zběhlý cestovatel, odpověď na tyto otázky zřejmě neznáš. Ale neboj, často je neznají ani dospělí! Po přečtení této knihy budeš mít přehled o tom, jaké rozmanité potraviny se v přírodě nacházejí.

Dokonce i potraviny, které znáš a denně jíš, tě mohou překvapit. Co takový sezam, kterým jsou posypané housky? Víš o něm něco? Jiné potraviny, například datle či fíky, jíme hlavně sušené. Ale jak se pěstují, stejně jako jablka? A odkud se vlastně dováží?

V knize najdeš mnoho receptů na výborná jídla. Nechybí ani návod na to, jak vypěstovat některé z potravin! Až v obchodě uvidíš exotické ovoce, o kterém sis přečetl, neváhej a vyzkoušej, jak chutná. Je to jako dobrodružný výlet do cizích krajin! 

Novinku pro děti Potraviny známé neznámé objednávejte v květnu o 20 % levněji přímo u vydavatele.

Ukázky stran:


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.