Kampaň Konec Levných Učitelů pokračovala setkáním zástupců z regionů s paní ministryní

pátek 20. května 2016 ·

Školské odbory: nárůst platů o pět procent je nedostatečný, trváme na desetiprocentním navýšení! Kdo bude učit nás a naše děti – ozývají se studenti a rodiče.

Situace v regionálním školství začíná být velmi napjatá. Dlouhodobé podhodnocení odměňování pedagogických pracovníků je naprosto nedůstojné, růst platů ve školství se několik let pohybuje pod úrovní růstu průměrného platu v ČR. Proto se školství nyní začalo potýkat už s konkrétním nedostatkem učitelů, chybí učitelé prvního stupně základních škol. Gymnázia pociťují nedostatek učitelů fyziky, chemie, informatiky a matematiky. Střední odborné školy mají obrovský problém zajistit výuku odborných předmětů za stávajících platových podmínek. Jestliže chceme zajistit růst naší ekonomiky, tak k tomu budeme potřebovat kvalitní odborníky. A ty mohou připravit jen kvalitní učitelé.

Proto ČMOS pracovníků školství přišel s kampaní #KonecLevnychUcitelu, jejíž součástí je i dnešní mítink, jehož účastníci – zástupci škol z celé ČR žádají pro příští rok zvýšení prostředků na platy pedagogických i nepedagogických pracovníků o deset procent. Školským odborům začíná docházet trpělivost se stále se opakujícími sliby vlád, že školství musí být prioritou. O vážnosti situace svědčí i fakt, že kampaň Konec Levných Učitelů podporují i zástupci Fóra rodičů, České středoškolské unie a Národního parlamentu dětí a mládeže.

V Praze 20. 5. 2016

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.