Inovátorům ve vzdělávání dáme milion na projekt

středa 4. května 2016 ·

Víme, jak je vzdělávání důležité, věnujeme se hledání nových cest, jak ho podpořit. Protože se zaměřujeme na vzdělávání inovativní, rozhodli jsme se vůbec poprvé podpořit odvážné a inovativní projekty lidí zvenku. Chceme podpořit projekty podporující vzdělávání dětí a jejich rodičů nebo cílené na pomoc pro žáky a školy. Ty nejlepší podpoříme v našem novém projektu Rozjeď to v #EDUkejšn v prvním roce až milionem korun.

Vzdělávání je hodnota, které si ceníme, a víme, že má smysl do ní investovat. Proto jsme se rozhodli, že podpoříme inovativní projekty , na jejichž realizaci chybí potřebné prostředky a zázemí částkou až milion korun. Hledáme lidi, kteří vidí v našem systému vzdělávání potřebu změny a mají nápady, jak dělat věci jinak, lépe a nově. „Hledáme nápady, které jsou skutečnou inovací a na vzdělávání se dívají z nové perspektivy. Přitom jde zároveň o projekty, které mají komerční potenciál, jsou tedy schopné oslovit dostatek klientů a jsou dlouhodobě udržitelné,“ říká Ondřej Šteffl, vizionář ve světě vzdělávání.

Co nabízíme? Vybranému člověku, jehož projekt vybereme, pomůžeme s rozpracováním nápadu, financováním projektu, s jeho rozjezdem, s oslovením prvních potenciálních klientů, s webem, programováním i s nezbytnou administrativou. Nejde přitom o klasický StartUp. Projekt bude realizovaný po hlavičkou Scio, jeho tvůrce zůstává vlastníkem myšlenky, realizátorem a má podíl na zisku projektu. Scio mu poskytne zázemí, podporuje ho finančně. „Naším cílem je pomoci rozjet kvalitní projekty ve vzdělávání, které by díky nedostatku prostředků nebo zázemí nevznikly,“ říká Ondřej Šteffl.

Více informací můžete získat také na níže uvedených kontaktech. Médiím nabízíme exkluzivitu. Pokud nás oslovíte jako první, můžete získat exkluzivní rozhovor s Ondřejem Štefflem na téma Rozjeď to v #EDUkejšn.

Všechny informace o projektu Rozjeď to v #EDUkejšn najdete na webové adrese www.scio.cz/chcitorozjet.

2 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
4. května 2016 v 11:04  

No, nekup to! Jak říká Ondřej: "....Nejde přitom o klasický StartUp. Projekt bude realizovaný po hlavičkou Scio, jeho tvůrce zůstává vlastníkem myšlenky, realizátorem a má podíl na zisku projektu. Scio mu poskytne zázemí, podporuje ho finančně...". Jde přece jen o sací čerpadlo na nápady, kterými by se mohlo myšlenkově vyprahlé Scio obohatit. Jak inovativní! O prachy jde Štefflovi přece vždy až na prvním místě!

mirek vaněk řekl(a)...
5. května 2016 v 10:22  

No hezká iniciativa. Ale to by měl dělat stát, ne? Výzkumné ústavy na to mají lidi. Je to tam samý odborník.
Ano chci to rozjet. Ale při všech pracovních povinnostech, funkcích a aktivitách(musím uživit rodinu) nemám čas inovovat. Musím hasit průšvihy současného školství, předělávat osvědčené metody, které nefungují a hledat nové, které většinou taky nefungují. A když fungují letos do tří let přestanou.
Až jeden milion je málo na to aby člověk svěřil svůj osud Sciu a šel do nejistého podniku.
Spíš by to chtělo opravdu podpořit nápady učitelů. Zaplatit funkční nápad a materiál, který se opravdu osvědčí. Bude použitelný. Jasně cílený - typ školy, předmět, obor, počet a inteligenční složení dětí. Chce to tým lidí. Se zkušenostmi z praxe, kteří vychytají detaily,vyzkouší to a dostanou za výsledky zaplaceno.
Ale učitelé,kteří přemýšlí a jsou něčeho schopni většinou neví, kam dřív skočit.
Muselo by ministerstvo tyto lidi vytipovat, snížit jim úvazek a finančně je motivovat, aby něco vymysleli.
Scio si to může udělat na své nové soukromé škole. Má tam snad schopné lidi.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.