Český rozhlas: Žáci měli letos při jednotných přijímacích zkouškách na SŠ horší výsledky

pondělí 2. května 2016 ·

Téměř 650 škol se letos zapojilo do jednotných přijímacích zkoušek na střední školy. A žáci měli letos nižší průměrné výsledky než loni. Zhoršili se hlavně uchazeči o studium na osmiletých gymnáziích.




Doprovodný článek na webu Českého rozhlasu

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...
2. května 2016 v 10:53  

"Horší výsledky" - nesouvisí třeba náhodou i s tím, že každý rok je zadání trochu jiné a výsledky se tudíž mohou lišit?
Syn přijímačky dělal a hlásil, že oproti loňským byly testy těžší (i když samozřejmě je rozdíl dělat si testy doma v klidu a ve stresu na přijímačkách).

mirek vaněk řekl(a)...
2. května 2016 v 11:12  

Může to souviset. Ale klidně to může být odraz kvality žáků. Z vlastní zkušenosti vidím propad kompetencí nastupujících žáků v posledních letech.

Eva Adamová řekl(a)...
2. května 2016 v 12:40  

V MF Dnes byl v sobotu článek, že těžší přijímačky na osmiletá gymnázia si vyžádali ředitelé těchto škol ve snaze vyhnout se situaci, kdy měli na hranici přijetí velké množství žáků se stejným počtem bodů.

Samozřejmě, že se tomu nevyhnuli, protože gaussovu křivku neočuráš, žáků se stejným počtem bodů měli zase habaděj, on se jim totiž jen posunul vrchol křivky o x bodů níže. Jenže to jsou věci, které by měl CERMAT vědět a nedivočit, protože ty přijímačky pro páťáky z matiky fakt stvořili děsivě náročné.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.