27. 5.: První ročník konference o základním vzdělávání Cesty ke vzdělávání

pátek 13. května 2016 ·

Co znamená být dobrou základní školou v současném světě? Jak má vypadat škola, která rozvíjí? A čím se podobají i liší cesty, které k takové škole vedou? O tom budou debatovat s širší veřejností učitelé a odborníci na vzdělávání na prvním ročníku konference Cesty ke vzdělávání. Akce proběhne v pátek 27. května v Knihovně města Hradec Králové. Záštitu nad konferencí převzal doc. Pavel Vacek, děkan Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové.


Ústředním tématem letošního ročníku je pestrost cest, kterými je možné vytvořit dobré vzdělávací prostředí. Akci připravuje nezisková organizace Jenský kruh, která loni v Hradci Králové otevřela základní školu Hučák, zatím jedinou jenskou školu v České republice. Martina Cibulková z Jenského kruhu hovoří o poslání akce: „Rádi bychom tímto setkáním budovali tradici otevřených diskuzí o vzdělávání v našem regionu. Chceme akcí především vytvořit prostor pro sdílení dobré a inspirativní praxe. Podstatné pro nás přitom je zapojit do celého procesu nejen odborníky, ale také rodiče. Věříme, že Cesty ke vzdělávání pomohou nám všem při hledání konkrétních odpovědí na otázky, jak budovat dobrou, dětem, rodičům i učitelům přátelskou školu.”

O svoje zkušenosti se v Hradci Králové podělí např. Silvie Pýchová z EDUin, která představí iniciativu Úspěch pro každého žáka, Lucie Dobešová ze ZŠ Donum felix, která přiblíží českou zkušenost se svobodnými školami, nebo Pavel Kraemer, zakladatel Institutu pro podporu inovativního vzdělávání a odborník na intuitivní pedagogiku.

Podrobnosti ke konferenci naleznete na webové adrese http://hucak.cz/cesty-ke-vzdelavani/, aktuality pak na facebookových stránkách ZŠ Hučák.

Registrace probíhá prostřednictvím online formuláře (http://1url.cz/utrFZ) a je otevřena do 22. 5. 2016.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
14. května 2016 v 11:45  

Vzděláváním k exekuci?
http://www.novinky.cz/finance/403193-posilaji-deti-do-soukromych-skol-skolne-platit-zapominaji-v-prumeru-dluzi-20-tisic.html

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.