Video: Debata o formách výuky na Zažij střední jinak #1

pátek 29. dubna 2016 ·

Debata byla součástí programu první akce Zažij střední jinak v pražském Skautském institutu, která proběhla 8. dubna 2016. Hosty debaty byli Jana Nováčková, psycholožka, Jakub Stránský, zakladatel projektu Techambition, Tomáš Feřtek, odborný konzultant EDUinu a publicista a Bob Kartous, tiskový mluvčí EDUinu.

5 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
29. dubna 2016 v 1:24  

Tak to jsem tedy promarnil příležitost.
Klikl jsem před dvacátou minutu, kdy slečna uvádí, že jí na škole vadí to lpění na známkách, a že nikoho nezajímá, co si ona z výuky odnese. Z dalšího nevyplynulo, kdo na těch známkách tak lpí, a jestli ten přínos, lépe odnos zajímá především tu dívku.
Pak následovala informace o naprosté novince moderní pedagogiky, to jest kriteriálním hodnocení, které má eliminovat, když se profesorovi nepadne do oka. Profesorovi? Na střední? A pak už jsem sondáž přerušil, protože návrat ke kořenům všech problémů, tedy do první republiky znám poměrně důvěrně. Jsemť jeho nositelem.

mirek vaněk řekl(a)...
29. dubna 2016 v 8:17  

Propaganda. Všichni ví jak je to špatně, ale ani jeden není schopen říct jak to má být dobře. Jen jeden nesmysl vedle druhého.
Dokud tihle lidé nepoznají skutečného žáka, nepochopí.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
29. dubna 2016 v 8:43  

Na obrázku vidím Feřtka a Nováčkovou (pokud se nemýlím), víc lidí nepoznám, jako důvod si nekazit víkend a nepustit video mi to stačí.

Unknown řekl(a)...
29. dubna 2016 v 11:53  

Z rozhovoru s matematikem a filosofem Petrem Vopěnkou:
"....protože není utěšenějšího povolání nad učení dětí, které se učit chtějí, a není odpornějšího poslání než učení dětí, které se učit nechtějí, je třeba rázně zamezit řádění pseudohumanistů, kteří mají na svědomí neuvěřitelný pokles kázně na školách. Oni jsou též zodpovědní za to, že učitelé, kteří byli před válkou často mimořádnými vzdělanci, se nyní stali umravňovateli rozpustilých a nevychovaných dětí.

Vrátil byste do školy rákosku?

To není nutné. Náprava může být snadnější, ale je třeba projevit vůli ji provést. Žák, který úmyslně znemožňuje učiteli práci, porušuje práva na vzdělání ostatních. Protože mu učitel nemůže dát pár facek, musí mít možnost žáka vyloučit. Na třetím stupni škol to znamená vyloučit ho ze školy. Na druhém poslat ho domů, uložit mu domácí práci a tvrdě ho každých čtrnáct dní před komisí zkoušet. V době, kdy nebude ve škole, připadne zodpovědnost za něj rodičům."
Novinky.cz.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
29. dubna 2016 v 13:45  

Největší tragédie dnešní základní školy je, že prakticky neexistuje možnost problémového žáka potrestat. Žádná. Stačilo by pár opravdu vymahatelných trestů, důsledně je vymáhat a uplatňovat od první třídy a situace by byla o poznání lepší. Pocítili by to jak slušní žáci, kteří situací trpí, tak učitelé.

To je ovšem utopie.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.