Intel AI 2016: 2. ročník soutěže pro žáky druhého stupně základních a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií o nejlepší krátký sci-fi film

čtvrtek 14. dubna 2016 ·

Soutěž je vyhlášená pro studenty druhého stupně základních škol (6.–9. třída) a odpovídajících ročníků středních škol a víceletých gymnázií (prima – kvarta). V rámci soutěže budou školní týmy natáčet krátký film o maximální délce tří minut. Školní tým zahrnuje autory přihlášeného filmu v maximálním počtu pěti osob, kteří mohou vyhrát hlavní cenu – pro svoji školu stolní počítač pro tvorbu multimédií a pro každého člena týmu tablet s procesorem Intel. Filmy do soutěže jsou vymezené žánrem sci-fi a tématem povolání za deset let. Soutěžící týmy mají za úkol natočit svou představu o tom, jak bude vypadat jejich práce budoucnosti. AI je zkratka pro umělou inteligenci.

Pokyny pro soutěžící

  1. Natočte krátký film v maximální délce tří minut podle uvedených podmínek a zadání. Nezáleží na tom, zda film natočíte na videokameru, fotoaparát, tablet či mobilní telefon, svá díla můžete libovolně upravovat, animovat, editovat v počítačích či jiných k tomu určených zařízeních.
  2. Minimální rozlišení snímku je 720 x 576 pixelů (systém PAL). I zde ale platí: čím více pixelů, tím lépe. Pro optimální projekci volte rozlišení 1920 x 1080 pixelů.
  3. Lhůta pro zaslání natočených filmů bude úterý 24. května 2016 včetně. Nejpozději do tohoto termínu se přihlaste do soutěže zasláním e-mailu na adresu ai2026@mediakom.cz s vaším filmem. Vzhledem k velikosti přílohy k jejímu odeslání využijte např. webovou aplikaci Úschovna.cz nebo jiné úložiště, které dovoluje film stáhnout bez omezení po dobu alespoň 14 dnů. Snímky, jež budou zaslány po 24. květnu 2016, nebudou do soutěže zařazeny.
  4. Do textu mailu uveďte název filmu a jména a příjmení pěti autorů, kteří se podíleli na jeho vzniku. Nezapomeňte uvést e-mailový kontakt a telefonní číslo na vás a autory. V případě úspěchu a postupu do finále vás budeme kontaktovat prostřednictvím této e-mailové adresy a telefonního čísla. S vašimi osobními údaji bude nakládat pořadatel soutěže, společnost Mediakom, výhradně pro tyto účely.
  5. V přihlašovacím e-mailu uveďte jméno a adresu školy, za kterou soutěžíte. První místo v soutěži znamená automaticky odměnu i pro vaši školu, která vyhraje stolní počítač pro tvorbu multimédií.
Společnost Intel jako hlavní partner soutěže dále jako hlavní výherní ceny věnuje pět tabletů s procesorem Intel, které vyhrají autoři vítězného filmu. Oceněny budou i další týmy, které se umístí od 2. do 5. místa.
  1. Vedle samotného filmu pošlete v příloze i jednu fotku z akce, která dobře ilustruje vaše natáčení. Nejlepší fotky budou odměněny.
  2. Zvláštní Cenou Čarodějnic chceme odměnit také filmaře, kteří svůj snímek dodají do soboty 30. dubna 2016 včetně. Vybrán bude nejlepší z filmů, který bude do té doby zaregistrován. Jeho autoři budou současně také pozváni na festival, kde cenu převezmou.
  3. Limit ohledně počtu videonahrávek na jednoho soutěžícího je stanoven na maximálně pět filmů. Filmy, pod nimiž bude podepsán stejný autor, zaslané nad tento limit nebudou zařazeny do soutěže.
  4. Váš film můžete zhlédnout a podpořit prostřednictvím https://www.youtube.com/user/frekvence1, kde budou všechny přihlášené snímky uloženy. Nejzajímavější příspěvky a informace o soutěži se rovněž objeví prostřednictvím sociálních sítí partnerů soutěže. Film, který do úterý 20.6 2016 9.00 zhlédne největší počet diváků, získá Diváckou cenu. Jejím partnerem je hlavní mediální partner AI 2026 Frekvence 1.
  5. Dvanáct nejlepších filmů čeká 20. června 2016 od 12.00 do 15.00 finále – Festival filmů AI 2026 v pražské Městské knihovně. Autory finálových filmů budeme kontaktovat do úterý 31. května a pozveme je společně s jejich třídou či dalšími fanoušky na slavnostní vyhlášení. Vyhlášení soutěže s nejlepšími filmovými nadějemi moderuje herec a moderátor Lukáš Hejlík.
  6. Tak jako na každém pořádném festivalu, o vítězi soutěže rozhodne porota, do které zveme osobnosti ze světa filmu, kultury, ale také pedagogy.
www.facebook.com/IntelCZandSK
iq.intel.cz/

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.