Školský ombudsman k soutěži komerčního rádia

středa 30. března 2016 ·

Reakce školského ombudsmana Eduarda Zemana na stížnosti ve věci soutěže komerčního rádia s názvem „Vytočte svého učitele – natočte jeho reakci a vyhrajete Fajn lyžák za 750.000,- Kč. A říkejme tomu třeba prank.


Považuji podobné akce za velmi společensky nezodpovědné a nedomyšlené. Sama podstata tzv. „pranků“ je poměrně surová a společensky problematická. Pokud k ní motivujeme navíc nezletilé velmi vysokou finanční částkou (a publicitou!), lze to považovat za vážné ohrožení rodinné i školní výchovy, s vysokou mírou rizika, že se celá záležitost zvrhne v kyberšikanu s možnými tragickými důsledky.

Právě média (která mimochodem v nedávných dnech ostře hodnotila kauzu zemřelé učitelky) by si měla uvědomit svou společenskou zodpovědnost v takovýchto věcech. Jediná podobná mediální akce, spojená s financemi a publicitou, ovlivní mnohem větší počet mladistvých (a také mnohem zásadněji) než léta snah ministerstva, škol i rodičů.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.