Přečtěte si: Více dětí bez dovedností dostane v kraji šanci projít přípravnou třídou

neděle 20. března 2016 ·

Pedagogové varují. Úroveň znalostí a dovedností dětí, které přicházejí k zápisům, rok od roku klesá. Pomoci by měly přípravné třídy. Příští školní rok jich bude v Karlovarském kraji víc.


Z článku Jitky Dolanské v iDNES.cz vybíráme:

To potvrzuje i učitelka na 4. základní škole v Chebu Vendula Orságová, která má s vedením přípravného ročníku dlouholetou zkušenost. „Ukazuje se, že po absolvování přípravného ročníku se děti lépe zařadí do běžné první třídy. Jsou aklimatizované, reagují na zvonění, na pokyny učitele, dokážou se ve škole orientovat,“ vypočítala Orságová.

Doplnila, že úplně první, s čím začíná ve třídě pracovat, je nácvik základních hygienických návyků, základů stolování a slušného chování. Následuje rozvoj grafomotoriky, poznání a někdy je třeba i logopedická péče. Podle jejích slov dětí, které mají při zápisu problémy, v posledních letech přibývá.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.