Přečtěte si: Ve zprávě o diskriminaci Romů u nás Amnesty International nepsala pravdu

středa 9. března 2016 ·

Nelichotivého hodnocení se dočkala zpráva organizace Amnesty International (AI) týkající se údajné diskriminace romských dětí v českém školství. Podle Obvodního státního zastupitelství na Praze 1 totiž dokument evidentně obsahuje nepravdivé, překroucené a dehonestující informace.

Z článku Petra Kozelky v Novinky.cz vybíráme:

„Lze přisvědčit tvrzení, že zpráva evidentně obsahuje nepravdivé, překroucené a dehonestující informace, které jsou předkládány jako objektivně zjištěná fakta,“ napsala státní zástupkyně.

„Může jít toliko o neopodstatněnou, neoprávněnou a neomalenou kritiku činnosti státních institucí a jejich zaměstnanců, potažmo nespravedlivé ‚nálepkování‘ občanů České republiky, kteří nepatří do komunity Romů,“ dodala státní zástupkyně Galková. Podle ní však takové jednání nelze hodnotit jako trestný čin.

5 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
9. března 2016 v 20:05  

Ale co s tím. Že jsme médii ohlupováni a očerňováni, že AI mele nesmysly, to se povětšinou ví. JE podobné jako inkluze a imigranti. Lakuje se na růžovo.

Protože u imigrantů začíná přituhovat, došlo i pánům novinářům (i politikům), že začíná průser a CELÁ Evropa obrací, jinak by neskákala, jak Turecko píská.

S inkluzí je podobné, ale ta bude bolet učitele (ty nikdo neposlouchá) a ty postižené děti a ty se jaksi logicky moc neozvou... S cigány je to totéž, zatím to "jde".

Že socialistické vlády melou nesmysle a realita byla jiná, než se psalo v Rudém právu se taky vědělo 40 let. Takže až já budu v důchodu, začne se dnešní inkluze a "začlenění romů" opravdu řešit. Ono těch pár posledních gádžů už je totiž nebude moct všechny uživit.

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. března 2016 v 20:46  

Ono těch pár posledních gádžů už je totiž nebude moct všechny uživit.

Posledních pár pracujících gádžů, dlužno dodat.
A pracující příslušníci jiných menšin nebudou chtít je živit.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
10. března 2016 v 0:16  

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/397211-policie-ve-svedskem-ostersundu-varuje-zeny-aby-po-setmeni-nechodily-samy-ven.html

Pavel PEŠAT řekl(a)...
10. března 2016 v 8:44  

„pseudovýzkum“. Trestný čin to prý ale není.

Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/379111/diskriminace-romu-ve-skolach-podle-amnesty-international-lzi-a-prekrucovani.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

Unknown řekl(a)...
10. března 2016 v 14:08  

Hlavně průzkum mezi žáky současných praktických škol byl zajímavý. Průzkumníci AI se ptali 15 jinocha z praktické školy - učitelka ho nenávidí, protože je romského původu, ve škole se nic nenaučil, protože na něho byly kladeny nízké požadavky. Nemá tak šanci se dostat na kvalitní SŠ.

Metodika výzkumu AI se prý nezměnila již několik desetiletí. Stále však nechápu, kdo tomuto mladíkovi brání přístupu na SŠ? Stále mele jen o rasismu. Jsou dvě možnosti. Chlapec má opravdu nízké IQ nebo chlapci se prostě jen nechce a natahuje ruku pro .....A toto je právě ta segregace a xenofobie podle AI. Naprosto nedůvěryhodná organizace.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.