Přečtěte si: Recept na inkluzi: do školních uniforem! Pionýrské košile nebyly to pravé

středa 9. března 2016 ·

Tato glosa bude vypadat jako nadsázka, ale je míněna jako vážný návrh. Již dlouho ho hodlám předložit a najít pro něj podporu. Teď, když se diskutuje o inkluzi, tedy o způsobu, jak nastolit ve školních třídách rovnost a bratrství, je na něj vhodná chvíle.

Z glosy Jiřího Peňáse v Lidovky.cz vybíráme:

Nic proti inkluzi, ale je-li něco, co zlepší a zlidští poměry ve školách, je to toto: jednotný oblek. Pro hochy kalhoty, pro dívky sukně, pulovr či žaket, odznak školy na hrudi. Jak pěkně vypadají takoví školáci v zemích, kde se tradice drží! Ne náhodou jsou to země docela civilizované: Británie, Spojené státy, Francie... Ze škol vycházejí postavy jak malí lordové! Ba i v Sovětském svazu byli děvočki i malčiki pěkně dle jednoho, pravda, poněkud funerálního, mustru vystrojeni. Vypadali jak malí havránci s bílým lemováním. Škoda, že před tímhle se sovětizace našeho prostoru zastavila. Byl by to jediný kladný přínos. Snad měl něco proti tomu Zdeněk Nejedlý?

4 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
9. března 2016 v 19:38  

Pro hochy kalhoty, pro dívky sukně? Není to genderově závadné? Všem bych dal noční košile a šátky! :)))

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. března 2016 v 19:54  

Ale vážně!
Společné vzdělávání s rovnými příležitosmi si uniformy vyložené žádají.
I s ranními nástupy. Není hezčí pohled, než na pochodující tvar rovně vzdělané mládeže.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
10. března 2016 v 0:04  

http://neviditelnypes.lidovky.cz/uporna-snaha-c93-/p_cirkus.aspx?c=A160309_213444_p_cirkus_nef

Unknown řekl(a)...
10. března 2016 v 11:22  

srandičky,srandičky,z rovnostářství,možná by opravdu nebylo na škodu, kdyby skončilo,možná by nebylo špatné uvolnit pouta neviditelné ruce trhu a spousta problému by se vyřešila,žádná povinná školka ale všechny státní školky zrušit,pouze soukromé nebo obecní ,za své,spousty soukromých škol pro nadaná dítka,dnes je to každé druhé,státní školy tak z poloviny porušit,stejně jsou poloprázdné,soukromé školy pro inkluzivní žáky přičemž by dostali státní příspěvek na školné,to by se to pěkně rozčíslo a všechno by pěkně fungovalo

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.