Přečtěte si: Ministryně Valachová po návštěvě v Ústeckém kraji, který odmítá inkluzi: Nejsme v rozporu

čtvrtek 24. března 2016 ·

Do Ústeckého kraje, jehož zastupitelé odmítli inkluzi, přijela včera ministryně školství Kateřina Valachová (39, ČSSD). Po setkání s hejtmanem prohlásila, že nejsou v rozporu. Hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM) její nadšení rozhodně nesdílel…

Z článku Jany Ulrichové v Blesk.cz vybíráme:

Hejtman řekl, že se shodli na tom, že Ústecký kraj je v tomto ohledu specifický. „To, co budou v jiných krajích teprve zavádět, my už tady právě s ohledem na složení obyvatel máme,“ řekl a dodal, že panuje spíš obava o to, co se stane, pokud děti, které chodí do praktických a speciálních škol, budou muset do běžných škol.

„To by bylo pro některé základní školy neúnosné,“ řekl. Podle něj jedna schůzka s ministryní nestačí, chce se s ní sejít znovu a společně navštívit některé školy, kterých se společné vzdělávání týká.

1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
24. března 2016 v 21:37  

Do Ústeckého kraje, jehož zastupitelé odmítli inkluzi, přijela včera ministryně školství Kateřina Valachová (39, ČSSD). Po setkání s hejtmanem prohlásila, že nejsou v rozporu. Hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM) její nadšení rozhodně nesdílel...

...Hejtman řekl, že se shodli na tom, že Ústecký kraj je v tomto ohledu specifický. „To, co budou v jiných krajích teprve zavádět, my už tady právě s ohledem na složení obyvatel máme,“ řekl a dodal, že panuje spíš obava o to, co se stane, pokud děti, které chodí do praktických a speciálních škol, budou muset do běžných škol.

„To by bylo pro některé základní školy neúnosné,“ řekl.
Podle něj jedna schůzka s ministryní nestačí, chce se s ní sejít znovu a společně navštívit některé školy, kterých se společné vzdělávání týká.

Hejtman Oldřich Bubeníček byl včera připraven navštívit základní školy v kraji společně s ministryní. Ta ho ale obešla a školy v Litoměřicích a v ústeckých Neštěmicích si prošla bez něj. S učiteli tam podle svých slov hovořila hlavně o školních družinách a tělocvičnách.


http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/382508/ministryne-valachova-po-navsteve-v-usteckem-kraji-ktery-odmita-inkluzi-nejsme-v-rozporu.html

"Jsem rád, že jsme se s paní ministryní shodli na tom, že Ústecký kraj má svoje specifika a je třeba mu věnovat patřičnou pozornost. Zároveň jsme se domluvili na tom, že sem paní ministryně zhruba v květnu znovu přijede a navštívíme školy, kterých se společné vzdělávání týká," doplnil slova ministryně hejtman Oldřich Bubeníček.

http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/ministryne-valachova-se-ve-stredu-chysta-do-usteckeho-kraje

Proč paní ministryně nenavštívila předmětné školy s panem hejtmanem už teď v březnu a čeká se s tím až na květen? Proč Blesk píše o trvajících obavách pana hejtmana a zřejmě i zastupitelstva ústeckého kraje z nuceného přechodu dětí ze ZŠ praktických a speciálních do běžných ZŠ a MŠMT o tom nepíše? Jak a jakým výsledkem hovořila paní ministryně s učiteli o kariérním řádu učitelů? J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.