Přečtěte si: Inkluze: reálný problém, nebo jen strašák? Hranická radnice ji odmítá

sobota 5. března 2016 ·

Velice ožehavé a diskutované téma posledních týdnu představuje začleňování handicapovaných dětí do běžných základních škol. Právě tento proces v sobě nese pojem inkluze.


Z článku Davida Krále v Hranický.Deník.cz vybíráme:

„Pokud ze dne na den někdo od stolu rozhodne o tom, že praxe, která fungovala dlouhá léta, a podle našeho názoru fungovala dobře, se má najednou změnit nebo zrušit, pak je logické, že se odborná veřejnost ptá, jak bude řada věcí zabezpečena, aby vše správně fungovalo" uvedl starosta města Jiří Kudláček bezprostředně po únorovém výjezdním zasedání Rady Olomouckého kraje v Hranicích, kde patřila tato problematika k nejdiskutova­nějším.(...)

„Podle mého názoru není inkluze dobře připravená. Na speciálních školách mohou dětem nabídnout takové podmínky, které my jim v tuto chvíli nejsme schopni poskytnout. Nemáme k dispozici takové pedagogy, kteří dokáží pracovat s dětmi se smyslovým postižením či autismem. Co se týče tělesného postižení, tam samozřejmě nevidím žádný problém. Naše škola je jedinou bezbariérovou školou v Hranicích, a chodilo sem několik žáků s těmito handicapy. Děti s mentálním postižením si však vyžadují úplně jiný přístup v samotné výuce," myslí si ředitel Základní školy Šromotovo v Hranicích Radomír Habermann.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
5. března 2016 v 23:25  

Pan ředitel má pravdu. Nesmysl zvaný inkluze se dotkne hlavně dětí s mentálním postižením, které se v běžné škole nenaučí skoro nic a ještě tam budou trpět.
Každý, kdo tuto formu týrání mentálně postižených dětí prosazuje, by měl mít ve své blízkosti mentálně postižené dítě, aby konečně pochopil, o co jde.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.