Přečtěte si: Děkan Pavel Doulík nepovažuje rozhodnutí krajských zastupitelů za šťastné

středa 9. března 2016 ·

Zastupitelé Ústeckého kraje odmítli inkluzi. Děkana Pedagogické fakulty ústecké univerzity postoj politiků překvapil.


Z článku Kristiána Šujana a Ivety Podešvové v Ústecký.Deník.cz vybíráme:

Překvapení ovšem neskrývá Pavel Doulík, děkan Pedagogické fakulty ústecké univerzity, která se inkluzivními projekty zabývá.

„Více než postoj odborných asociací mě překvapil postoj vedení Ústeckého kraje. Problematika inkluze je diskutována již dostatečně dlouho, vydávat takováto prohlášení v době, kdy je celý systém nastartován a připraven, nepovažuji za šťastné. Mluvil jsem s řadou dotčených skupin a jsou zde i názory, že se vlastně zase tolik nezmění," uvedl Doulík.

Sama PF UJEP pak v současnosti připravuje projekt Škola pro všechny. „Chceme připravit školy na to, aby nejenom věděly, co inkluze je, ale aby uměly i vytvořit například strategické plány," vysvětlil Doulík.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.