17. 3.: Inkluzivní vzdělávání v Norsku a na Islandu

pondělí 14. března 2016 ·

Liga lidských práv zve na kulatý stůl, jehož hlavním tématem bude inkluzivní vzdělávání v přípravě budoucích učitelů. Kulatý stůl se koná 17. března v Praze a o své zkušenosti se zde podělí hosté z Norska a Islandu.


Kulatý stůl týkající se inkluzivního vzdělávání a přípravy budoucích učitelů na inkluzivní vzdělávání v Norsku a na Islanduse bude konat 17. března 2016 od 11 do 15 hodin v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1.

Kulatého stolu se zúčastní:

  • Hermína Gunnþórsdóttir (ISL),
  • Anna Kristín Sig- urðardóttir (ISL),
  • Marcus Sander Kathrud (NOR),
  • Janne Elin Stubsjøen (NOR),
  • Heidi Biseth (NOR).

Všichni řečníci jsou odborníci z univerzit v oblasti vzdělávání budoucích pedagogických pracovníků.

V případě zájmu se přihlašujte na adrese olga.kusa@llp.cz.


4 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
14. března 2016 v 12:23  

Jsem velmi ráda, že se podobné akce konají.jsou především pro učitele. Tedy buď pro učitele v důchodu nebo pro nezaměstnané .Běžný učitel totiž takhle ve čtvrtek kolem 11 - 15 hodiny maká ve škole.Na jaký paragraf ho má ředitel uvolnit? Nebo si na to má brát dovolenou? A ještě za něj samozřejmě suplují jiní.

Vladimír Stanzel řekl(a)...
14. března 2016 v 12:28  

Ano, chceme-li české školství vést norskou cestou, pak jen do toho. Je to ovšem, zdá se, cesta k hlupectví a degradaci vzdělávání, viz odkazovaný text:
"Zatímco norská maturita před 30 lety umožnila, aby byly norskému maturantovi odpuštěny dva roky na americké vysoké škole, je v současné době velmi pochybné, zda mohou norští maturanti se svým zázemím z norské střední školy na americké vysoké škole vůbec začít jako prváci. To hovoří o úpadku kvality školství a tím mezinárodního uznání. A stalo se to podivně bezhlučně."

Nicka Pytlik řekl(a)...
14. března 2016 v 14:57  

A stalo se to podivně bezhlučně.

U nás je to, pravda, přece je hlučnější.
Vidím to v obraze až nezřízeně optimisticky.
Což je opakem zřízeně pesimistického pod obraz.

Jana Karvaiová řekl(a)...
14. března 2016 v 15:43  

Kdyz u nas je na tu jejich inkluzi moc teplo.To se bude blbe aplikovat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.