16.-18. 3.: 22. mezinárodní veletrh fiktivních firem

čtvrtek 3. března 2016 ·

Věřili byste, že příprava mezinárodního veletrhu by mohla zabrat pouze 4 dny? My jsme to dokázali!

Mezinárodní veletrh je celý školní rok během 4 vyučovacích hodin týdně, připravován fiktivní firmou Antre, s. r. o., která působí na Obchodní akademii Heroldovy sady 1, Praha 10. Fiktivní firma Antre, s. r. o. je tvořena studenty 4. ročníků ekonomického lycea i obchodní akademie. Studenti fiktivní firmy Antre, s. r. o. k organizaci veletrhu využívají svých znalostí získaných v ekonomice, právu, účetnictví, obchodní korespondenci a cizích jazycích. Studenti si v rámci předmětu ověří fungování firmy v „praxi“.
Veletrh fiktivních firem se díky své tradici, kvalitě, profesionalitě, přátelskému prostředí a rozvoji vzdělání mladých lidí řadí na seznam prestižních a ojedinělých mezinárodních událostí.

Na veletrhu se setkávají mladí ekonomové z mnoha států Evropy nejen za účelem zdokonalení se ve svém oboru a získávání dovedností při propagaci svojí firmy, ale i poznání ostatních kultur či navázání nových přátelství.

Přijďte nás navštívit! Letošní 22. ročník se koná od 16. do 18. března 2016 na Výstavišti, Praha 7-Holešovice, v Křižíkově pavilonu E, zúčastní se jej 120 fiktivních firem z 9 států Evropy. Slavnostní zahájení veletrhu proběhne dne 16. března ve 13 hodin za účasti významných hostů a médií.

Každoročně se během veletrhu konají soutěže pro vystavovatele. V letošním ročníku se koná soutěž o nejlepší stánek, nejlepší katalog a nejlepší powerpointovou prezentaci firem. Pokud se firmy zúčastní všech soutěží, mohou dokonce vyhrát titul ‚Firma veletrhu‘. Dále se firmy mohou účastnit vedlejší soutěže o nejlepší fotku s titulkem ‚Healthy food, healthy life’ a nejlepší plakát. Novinkou letošního veletrhu je soutěž ’90 sekund ve výtahu’, kterou nám představila organizátorka soutěží, Lucie Bucharová: „Soutěž pořádáme pod záštitou společnosti EUROPEN-PEN international. Účastník soutěže potká ve výtahu cizince a má za úkol mu během 90 sekundové jízdy představit svou fiktivní firmu.“

Volné chvíle mezi fiktivním obchodováním vyplňuje pestrý kulturní program. Zábavu zajistí poutavé prezentace účastníků, vystoupení jednotlivých účastníků a sponzorů, včetně hudebních představení či exhibic. „Na letošním veletrhu vystoupí hudební skupina Aqua Babes, Nothing, Toad In The Stone nebo například Nové struny, bojové umění Jiu-jitsu nám předvede Tiger Team a oko potěší nejen taneční vystoupení skupiny AT studio Domino a Jana Vlek Dance, ale i módní přehlídka studentů VOSON a SPŠO. Máte se na co těšit!“ vzkazuje návštěvníků Sabina Holanová, organizátorka kulturního programu.

Veletrhu se každoročně dostává velké podpory. Nad letošním ročníkem převzala záštitu ministryně školství, mládeže a tělovýchovy ČR paní Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D. a primátorka hlavního města Prahy Mgr. Adriana Krnáčová, MBA.

Velmi děkujeme Národnímu ústavu pro vzdělávání za finanční podporu a spolupráci a společnosti AOV za technické zajištění veletrhu. Dále děkujeme sponzorům, jejichž finanční podpora je účelně využita na realizaci veletrhu a jejichž věcné dary se stávají hodnotnými cenami pro vítěze soutěží. Letošní 22. ročník podporují společnosti Microsoft, s. r. o., ČEZ, a. s., Nadace Karla Janečka, Crazy Bubbles, Provaznictví Michal Banseth, Portál, s. r. o., Nouvelle, spol. s r. o., Home Business Centrum, s. r. o., MusicMap.cz, Skutečná liga, N.S.E.F. production, s. r. o, Tiger Team, Native PR, s. r. o., Student Agency, k. s. a Tekro. Dále s námi spolupracují společnosti EUROPEN-PEN international, CEFIF, Praginfo, s. r. o., a školy Bankovní akademie, SZŠ Ruská a VOŠP.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.