Projekt JA Europe vrací politiky zpátky do školních lavic

středa 10. února 2016 ·

Nový projekt organizace JA (Junior Achievement) s názvem „Back to School“ propojuje poslance na národní a evropské úrovni se vzdělávacími institucemi v členských státech EU. Ambasadorkou se stala česká europoslankyně Martina Dlabajová, která odstartovala projekt setkáním se studenty Gymnázia Ostrava – Hrabůvka.


Cílem kampaně je podpora podnikavosti, dovedností a obchodního ducha u mladých lidí. „Podnikavost přitom nutně neznamená, že každý student musí založit vlastní firmu. Jde spíše o celkový přístup k profesnímu životu, postoj k práci a odvahu zkoušet nové věci a využívat příležitostí,“ uvedla dnes v besedě se studenty gymnázia Martina Dlabajová. Svými postřehy ji doplňovala i zdejší studentka Nikola Sýkorová, nositelka ocenění za úspěšný start studentské firmy Czech-it, která poslankyni loni v říjnu stínovala v Evropském Parlamentu.

„Smyslem evropské kampaně Back to School je zviditelnit potřebu podnikatelského vzdělávání z důvodu vysoké nezaměstnanosti mladých v Evropě. Do školy se v rámci kampaně vracejí poslanci jak Evropského parlamentu, tak parlamentů národních, a vysvětlují žákům a studentům pozitivní dopad podnikatelského vzdělávání na jejich konkurenceschopnost a vstup na trh práce,“ uvedl Josef Müller, výkonný ředitel JA Czech. Jak dodal, kampaň odstartovala dnes na Gymnáziu Ostrava Hrabůvka, které ve spolupráci s JA Czech úspěšně začleňuje podnikatelské vzdělávání do výuky již více než dvacet let.

Martina Dlabajová je členkou evropského Výboru pro zaměstnanost a sociální věci a tématu zaměstnanosti mladých lidí se věnuje od svého zvolení do Evropského parlamentu. „Musíme motivovat mladé lidi a rozvíjet v nich podnikavost a kreativitu, ať už si vyberou jakoukoliv profesi. Tvořivost společně s inovativním a aktivním přístupem nebo schopností nést rizika jsou totiž vlastnostmi, které v praktickém životě zužitkují všichni bez rozdílu,“ zdůraznila M. Dlabajová.

Kampaň “Back to School” vznikla pod patronátem JA (Junior Achievement), nejrozsáhlejší a nejstarší vzdělávací neziskové organizace na světě. Jejím posláním je poskytovat mladým lidem praktické ekonomické vzdělávání, rozvíjet jejich znalost, inspirovat je a podporovat v aktivním přístupu k životu.

www.jaczech.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.