Přečtěte si: Zoufalí rodiče vzkazují Valachové: Inkluze ublíží dětem, které to mají těžké

středa 3. února 2016 ·

Deník Blesk minulý týden vyzval rodiče i učitele, aby popsali své zkušenosti a případné obavy z plánovaného společného vzdělávání, které na ně nachystala ministryně Valachová. Jejich reakce jsou totožné a spojuje je nejdůležitější obava: „Naše děti potřebují úspěch, neničte jejich duše!“ (dopisy jsou krácené).


Z článku red a mor v Blesk.cz vybíráme:

E. Králíková, Jaroslavice

Jsem matka syna Petra, který má diagnózu dětský autismus. Dnes a denně máme starosti, s jakou vstane, jakou bude mít náladu, jestli bude poslouchat a jak pochodí ve škole. Do páté třídy chodil do normální školy, ale do dyslektické třídy. Na konci páté to už nezvládl, přestože měl učivo v rámci individuálního plánu osekané. Ve škole, kam teď chodíme, udělal veliký pokrok, protože se učí jen základní věci a jen to, co bude v praktickém životě potřebovat. Tímhle nesmyslem (inkluzí – pozn. redakce) zničí všechny postižené děti, budou nešťastné. Jak všichni víme a nemusíme být na ministerstvu, děti jsou zlé! Ubližují si zdraví mezi sebou a co potom zdraví a postižení? To toho už nemají dost ty rodiny s postiženým dítětem? Prosím, nelikvidujte naše děti!

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
4. února 2016 v 13:55  

Rodiče dětí s mentálním postižením to v životě nemají lehké. Jejich děti vyžadují mnohem víc péče a pozornosti než děti bez postižení a výsledky této péče se dostavují velmi pomalu a ne vždy jsou úměrné vynaloženému úsilí.
Velkou pomoc pro rodiče vždy představovaly základní školy praktické, dříve zvláštní, kde děti s mentálním postižením vzdělávají speciální pedagogové, kteří vědí " o co jde", a vedou je k poznání rukou pevnou leč citlivou, nekladou před ně nesplnitelné úkoly a nesrovnávají je s dětmi bez postižení, natož pak se dětmi mimořádně nadanými. Děti v těchto školách prospívají většinou bez problémů a o mnoho méně problémů mají i jejich rodiče. Pokud se tento systém zhroutí, přibude mnoho nešťastných dětí i dospělých a psychiatrům mnoho nových pacientů.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.