Přečtěte si: Otázky pro Zemana „na klíč“ kritizují i rodiče. Katastrofa, říká vinař

středa 3. února 2016 ·

Kritika vedení Střední vinařské školy ve Valticích kvůli debatě s prezidentem Zemanem sílí a zaznívá stále z více stran. Fakt, že studenti dostali lístky s předem připravenými dotazy, se nelíbí ani rodičům studentů nebo zástupci vinařů.

Z článku Ivany Solaříkové a Lukáše Valáška v iDNES.cz vybíráme:

Zklamaní jsou i vinaři, jejichž následovníky má škola vychovávat. Podle Jiřího Maděřiče z Vinařské asociace ČR se studenti měli proti takovému jednání postavit.

„Z mého osobního pohledu to byla naprostá katastrofa. Připomnělo mi to dobu pár desítek let zpátky. Myslel jsem si, že dnes se ničeho takového nedočkáme. Ale na škole ve Valticích se zřejmě dějí věci jinak,“ netají se Maděřič zklamáním z „autoritářských postupů“, jak přesné instrukce pro děti nazval.

K návratu do totality organizování debaty přirovnal třeba i vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) či šéf ODS Petr Fiala. „Nejsme před rokem 1989, aby byli studenti nuceni pokládat předem sjednané otázky. Nedůstojné pro ně, učitele i prezidenta,“ kritizoval Fiala.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
4. února 2016 v 22:10  

A nedají si pokoj.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.