Přečtěte si: Uprchlíci. Překvapivé téma debaty studentů s ministryní

středa 3. února 2016 ·

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová vyřkla při včerejší návštěvě Pardubic dvě poselství: „Vydržet. Myslet." První patřilo učitelům, to druhé studentům. Třikrát více času, než bylo původně plánováno, strávila šéfka resortu školství v pardubickém Gymnáziu Mozartova. S jeho učiteli debatovala o mzdách i o prestiži jejich povolání, na jejímž zvýšení přislíbila v letošním a příštím roce zapracovat.


Z článku Pavlíny Roztočilové v Deník.cz vybíráme:

„Je veřejným tajemstvím, že na pedagogické fakulty směřují žáci, kteří to volí jako nejsnazší cestu. My to tady vidíme. Naši studenti odcházejí na studia japonštiny, na medicínu, na ČVUT a ti nejslabší, ti, co mají úplně nejmenší charisma – tak dva, tři z ročníku – si zvolí pedagogickou fakultu. Pokud tento člověk projde systémem, tak nezvýší prestiž ani pedagogické fakultě, ani té profesi," uvedla Vendula Lensmith, která na gymnáziu vyučuje anglický jazyk.

Ministryně Kateřina Valachová přiznala, že ji tato informace zděsila. „Usilujeme o to, aby přijímačky na vysokou školu m
ěly vyšší váhu," dodala k tomu. Zároveň se podle jejích slov připravuje změna vzdělávání i na samotných pedagogických fakultách.

1 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
4. února 2016 v 13:59  

http://www.novinky.cz/domaci/393789-svedectvi-z-uprchlickeho-tabora-migranti-jsou-jako-casovana-bomba-unie-ztratila-soudnost.html

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.