Přečtěte si: Škola žádá, aby studenty za šikanu vyloučilo město. Nesmysl, říká inspekce

úterý 23. února 2016 ·

Malešická průmyslovka vyzvala pražský magistrát, aby vyloučil tři studenty za šikanu učitelky, jež nedávno zemřela. Škola tvrdí, že sama to udělat nemůže. „To je nesmysl,“ oponuje Česká školní inspekce.

Z článku Michaely Bůnové v Regiony.Impuls.cz vybíráme:

„To je úplný nesmysl, není důvod, aby vedení školy žádalo magistrát, je to přímo popsáno ve školském zákoně,“ sdělil pro iDNES.cz náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys.

Škola se tak prý rozhodla na základě videí, které viděla poté, co je uveřejnila bulvární média na internetu.

„Když jsme ta videa uviděli, hned jsme se rozhodli pro vyloučení, ale pořád jsme hledali právníka, který je specialistou na správní řízení,“ dodala Kubíková.

1 komentářů:

Josef Soukal řekl(a)...
23. února 2016 v 22:36  

Blesk je jako blesk:
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/375212/o-sikane-kantorky-na-prazske-prumyslovce-vedeli-uz-na-podzim-ucitelka-jiz-jednou-zkolabovala.html
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/375244/byvaly-student-prazske-prumyslovky-take-me-sikanoval-marne-jsem-prosil-o-pomoc.html
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/375805/namestek-dolinek-o-skole-se-sikanou-konci-cele-vedeni-i-tridni-ucitel.html

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.