Přečtěte si: Kam směřuje základní vzdělání? Co brání jeho změnám?

středa 10. února 2016 ·

Kam směřuje české základní vzdělávání a co brání jeho změnám? Na tuto zásadní otázku se snažila zodpovědět beseda, která se uskutečnila v pondělí večer v Sále Jana Kašpara na pardubickém krajském úřadě.


Z článku Tomáše Dvořáka v Pardubický.Deník.cz vybíráme:

Je otázkou, zda české školství vůbec někam směřuje, jestli třeba nestagnuje," nechal se slyšet Bob Kartous ze společnosti EDUin, která se zaměřuje na problematiku vzdělávání.

„Dodnes není definováno, jaká osobnost má opouštět různé typy vzdělávání. Je cítit určitá nerozhodnost, kam se má ubírat," řekl Bob Kartous.

„Směr českého vzdělávání definován je. Je založen na základních principech, jako je spravedlnost, rovný přístup, zvýšení kvality vzdělávání a podpora učitelů," oponoval náměstek ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Fidrmuc.

2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
10. února 2016 v 23:06  

„Přinesla jsem si s sebou hrách na klečení a rákosku. Doufám, že české školství dokráčí tam, abychom tyto středověké nástroje nebyli nuceni používat," uvedla organizátorka setkání, místopředsedkyně Senátu a ředitelka pardubické Základní a Praktické školy Svítání Miluše Horská.

Buď má Miluše Horská sklony k nepatřičnosti, a nebo ke křivolakosti.
Buď fyzickými tresty porušuje zákon, nebo ale hodně nevhodným způsobem manipuluje.
Má to zapotřebí? Snad by mohl stačit příklad dobré praxe patrný z webu fanklubu Svítání.

Jana Karvaiová řekl(a)...
11. února 2016 v 7:29  

Základní školství směřuje k chaosu.
Změnám brání tisíce expertů a pár neziskovek, kteří kafrají do všeho, i do svačin.Taky změnám brání to, že jsme jako pedagogové svázání takovým množstvím hloupých předpisů ,že pro samé dodržování není čas na práci. Taky té práce máme moc, hlavně té, co vlastně vůbec s učením nesouvisí. Víte, že např. ve skandinávských zemích se vůbec nedrží dozory? Jéééé vono to de?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.