17. 2.: Diskuze Vzdělávání v jednadvacátém století?

pátek 12. února 2016 ·

Na středeční večer je pozván Tomáš Feřtek, autor publikace 'Co je nového ve vzdělávání', se kterým se účastníci pustí do diskuze o budoucnosti škol a učitelské profese.

Jak se dnešní školy vyrovnávají s objevy v oblasti neurologie, motivace a učení. Jak si poradily s konkurencí internetu a propojeného světa. V čem budou školy i v budoucnosti nenahraditelné a co udělat pro to, aby nezanikly.

Termín: 17. února 2016 od 19 hodin
Místo: Vila Flora, Vlašimská 13, 10100 Praha

Vstup za dobrovolný příspěvek.

E-mail: info@skola21.com
Tel.: +420 721 578 397
www.skola21.com

5 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
12. února 2016 v 22:05  

Jak se dnešní školy vyrovnávají s objevy v oblasti neurologie, motivace a učení. Jak si poradily s konkurencí internetu a propojeného světa.

Tedy nevím, jak školy široko daleko, ale u mne v učebně docela dobrý. Po-ho-da.

poste.restante řekl(a)...
12. února 2016 v 23:34  

Školy mají především dost co dělat, aby se vyrovnaly s důsledky blábolů a negativní propagandy ze strany pana Feřteka a jeho soukmenovců.

Jana Karvaiová řekl(a)...
13. února 2016 v 7:44  

Já osobně se vyrovnávám s nedostatkem knih,pomůcek a nahrávek do vyučování.Také s nedostatkem kancelářských potřeb a času na učení. To ostatní už nějak nemám čas sledovat.Dokonce už ani Feřteka ne.

Unknown řekl(a)...
13. února 2016 v 13:35  

Školy a učitelé mají dnes jiné starosti přízemějšího charakteru. Futurologické vize je moc nezajímají, když nevědí, jestli za rok budou ještě existovat, koho budou učit a jestli budou mít na to peníze.
Navíc teoretizování pseudoodborníků, kteří si žáka pouze představují, jsou k ničemu. Reálný žák a reálné školství vůbec nereflektuje ideály výzkumů. Místo toho, aby tihle experti řadu let rozbíjeli fungující systém s přesvědčením, že on to někdo snad dá dohromady a oni se při tom přiživí, vydělají si a získají slávu, měli by navrhnout realizovatelné postupné změny, které opravdu povedou ke zlepšení vzdělanosti národa.

Unknown řekl(a)...
13. února 2016 v 17:01  

Kde ty neziskovky berou peníze na tak masovou propagandu? Nedej Bože, že je to z peněz daňových poplatníků.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.