Přečtěte si: Nešťastná učitelka z pražského učiliště: Žáci ji ušikanovali k smrti!

pátek 12. února 2016 ·

Trojice grázlů utýrala učitelku Ludmilu W. k smrti! To je podezření, které nyní hýbe střední průmyslovou školou ve Strašnicích. Kantorku prý mladíci bili, tahali ji za vlasy i zamykali ve třídě.


Z článku Richarda Veselého a I.D. Hladíka v Blesk.cz vybíráme:

„Ti tři kluci ji při hodinách tahali za vlasy, kopali do zadku, házeli po ní věci, například mandarinky, nebo ji zamkli ve třídě. Před Vánocemi jí dali do rukou petardu s tím, že je to prskavka a udělají si předvánoční atmosféru,“ popsal Blesku jeden ze studentů.

Podle něj byla učitelka ve škole přibližně rok. „Byla tichá a občas zmatená, nechala si všechno líbit. Říkalo se, že má nádor na mozku nebo že je psychicky nemocná,“ vysvětlil.

9 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
12. února 2016 v 22:34  

Unikátní škola. Třída s pouze třemi žáky, a to ještě nevalné chuti. Nejspíš zcela atomizovaný, nekomunikující sbor, a vedení školy, které se podle všeho na pracoviště dostavuje pouze v případě úmrtí zaměstnance. Čeho všeho se ještě dočkáme.
Žijí s námi nešťastní lidé, tiší tak, že si jejich neštěstí ani nevšimneme. Smutná doba.

poste.restante řekl(a)...
12. února 2016 v 23:12  

Ano, smutná doba.
V témže dni je opublikován i takovýto článek:

http://www.novinky.cz/krimi/394561-ucitel-napadl-zaka-dostal-vypoved.html

Jak dlouho asi bude trvat, než odpovědným dojde, že něco je opravdu hodně špatně.

Unknown řekl(a)...
13. února 2016 v 13:24  

Někteří lidé patří za mříže vězení nebo ústavu. Pokud je tohle pravda, patří tam i vedení školy. Ta učitelka neměla ve škole co dělat. Žáci měli být v diagnostickém ústavu.

Unknown řekl(a)...
13. února 2016 v 16:57  

Jedna učitelka ušikanovaná, další skoro otrávená (Vrbno pod Pradědem),....už vskutku chybí jen ta střelba jako v USA.

Chudák učitelka, vedení školy evidentně pochybilo. Ve svém stavu neměla na škole co dělat.

Josef Soukal řekl(a)...
13. února 2016 v 21:50  

Až si zase někde přečtete nehorázné kecy o slepé poslušnosti, kterou vyžaduje škola, pusťte si tohle video: http://www.blesk.cz/galerie/zpravy-krimi/491809/?video=26.
Je to katastrofální selhání rodinné výchovy, a to nejen u šikanujících, katastrofální selhání vedení školy, a také katastrofální selhání těch, kdo se pokouší vytvářet dojem, že hlavním problémem současné školy jsou učitelé.

Unknown řekl(a)...
14. února 2016 v 13:48  

Šikana ve školách je mimořádně závažný problém, který se zatím dost "úspěšně" tutlá.
Odborník na tuto problematiku Michal Kolář by mohl povídat. A také povídá a píše.
I o šikanování integrovaných dětí s různými druhy postižení.
Někdy je to těžko uvěřitelné.

Nicka Pytlik řekl(a)...
14. února 2016 v 20:25  

Je to síla. V nějaké podobě tu byla vždycky. Ale spíš tam, kde se zhovadilost tak nějak koncentrovala. Třeba v armádě. Dnes je alarmující, jak se snižuje věk účastníků, začíná to v náznacích už v mateřské škole, rozšiřuje se i původně 'civilizovaných' prostředí i pracovních kolektivů a rozšiřuje se záběr forem. Kromě zjevné a celkem dobře prokazatelné fyzické i ta jen obtížně doložitelná psychická. Pomluvy, posměšky, vytěsnění z kolektivu... A když se přidá živné prostředí bossingu, pak se prostě daří. Pak už jde jen o to, na koho to slovo padne. Ententýky dva špalíky, čert vyletěl z eletriky... Nevidím to dobře s tou inkluzí. Společnost není připravena, a zinkluzněním se nepředělá. Jen tak, mýrnyx týrnyx.

Unknown řekl(a)...
15. února 2016 v 23:13  

V roce 1990 u nás vyšla knížka Učitel je nahý, kterou napsal Jean-Marie Alfroy.
Beletristicky zpracovaný popis reality fancouzského školství, kdy je učitel vydán na milost a nemilost třídě problematických a neprospívajících žáků, mi tehdy připadal přehnaný. Myslela jsem si, že něco podobného by se v našem školství stát nikdy nemohlo. Zřejmě mohlo.

Josef Soukal řekl(a)...
16. února 2016 v 7:39  

V polovině devadesátých let připadala Alfroyova kniha gymnazistům trochu přehnaná. Dnes její popis výuky berou jako samozřejmost: "Buďte rád, pane učiteli, vy nevíte, jak to je na některých školách."

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.