168 hodin: Škola všem

pondělí 29. února 2016 ·

Nedělní pořad České televize 168 hodin přinesl reportáž o inkluzi.



Záznam na webu České televize

5 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
29. února 2016 v 15:10  

Tak mi přišlo trošku smutno. Jestli to je doopravdy až tak nezbytné.
Rozuměl chlapec, a vůbec všechny děti tomu, co že se to vlastně děje?

Jana Karvaiová řekl(a)...
29. února 2016 v 19:47  

Ano, tak takto určitě ne. Takové děti mi chodí do praktické POTÉ, CO SE JE SNAŽILI INKLUDOVAT ZA POMOCÍ ASISTENTA. Naprosto nesamostatné, protože asistent jim chodí div ne utírat zadek. Ježíš, ona ta asistentka seděla s dítětem i u jídla - katastrofa. Nutit dítě s poruchou mluvení do věty: je to souhláska měkká a tak napíšeme......UÁÁÁÁÁÁ. A ve druhé třídě učit dítě měkké a tvrdé souhlásky!!!!!!!!.Dítě s LMP!!!!!!!!!! Ukazovat mu prstem čtené ......UÍÍÍÍÍ. Ale všichni jsou spokojeni. Jediný, kdo mi spokojený nepřišel byl ten chlapeček.

Pavel PEŠAT řekl(a)...
29. února 2016 v 22:46  

Však jen počkejte, jak bude hbite počítat trojčlenku nebo upravovat vzorce ve fyzice :D Darmo mluvit....

Unknown řekl(a)...
1. března 2016 v 0:15  

Jsem velmi rád pane Nico Pytlíku, že jste si všiml a zareagoval komentářem. Alegorické vozy s hesly a na nich vystaveni rukojmí paní Kláry. Ale je jich jen 15 tisíc, budoucnost se neptá na drobné přehmaty v rámci pokroku.
Mít televizi je prý povinnost? Tedy platit poplatky.

Nicka Pytlik řekl(a)...
1. března 2016 v 1:23  

Je to všechno takové nějaké nanicovaté. U natáčení byla chlapcova matka, konala jistě v dobré víře. Přesto si nejsem jist, jestli s ohledem na charakter postižení a věk dítěte to bylo patřičné. Nevím. Asi bych se takové akce nezúčastnil, a kdybych to mohl ovlivnit, nedopustil bych ji. Pojašení vizionáři se utrhli z řetězu.
Pro podporu inkluze lze přece použít i případnější příklady. Třeba moje žákyně, dnes mladá dáma Petra Holasová absolvovala úspěšně i vysokoškolská studia. Pokud si dobře vzpomínám, nikdy o žádné úlevy nežádala, a také žádné neměla. Jediná podpora spočívala v odsunutí stolu s počítačem, aby mohla zaparkovat. Byla a je statečná. Našla cestu k smyslu, zatímco mnozí jej vnímají jako kremroli.
Dnes Petra aktivně spolupracuje například na projektu Genesis-expo. To jsem nevěděl. Zajdu se v pátek podívat na přednášku o 'informacích, které drží svět pohromadě'.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.