Zavádění systémových opatření pro rozvoj společného vzdělávání v praxi škol

pondělí 18. ledna 2016 ·

Novela školského zákona byla v březnu 2015 schválena v obou komorách Parlamentu České republiky a v dubnu podepsána prezidentem republiky a vyhlášena ve Sbírce zákonů. Většina klíčových změn bude účinná od 1. září 2016.




2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
18. ledna 2016 v 17:52  

//V červenci 2015 MŠMT rozhodlo o zrušení Přílohy 2 upravující vzdělávání žáků s lehkým mentálním postižením (RVP ZV- LMP).//

Zdroj textu je z MŠMT pane Wagnere?
Aha, já si naivně myslel, že se o rušení ještě jedná. Ehm, odpovědnost bere na sebe tedy paní Valachová? Doufám, že po volbách až bude na ministerstvu... třeba zemědělství, se alespoň trochu zastydí, co že to zorala.

Ještě je malá šance jak trochu poopravit budoucí stav. A to kombinace kláves SHIFT + DELETE. Jedná se o §19 připravované vyhlášky, který tam procpala asi paní Klára.
(5) Ve škole, třídě, oddělení nebo studijní skupině zřízených podle § 16 odst. 9 zákona pro žáky s mentálním postižením se nevzdělávají žáci bez mentálního postižení.

Vymazání tohoto bodu by umožnilo zachování a vznik speciálních tříd při běžných ZŠ, tak jak je to běžné v evropských zemích. Viz paní Adamová a jiní na ČŠ.

Ještě by to ale chtělo najít nějakého psychologa, který by se nebál paní ministryni vysvětlit, jaký je rozdíl v možnostech učení žáka s LMP a žákem tzv. hraničním nebo žákem s těžkým stupněm SPU. Myslím, že na MŠMT takový jeden odborník pracuje.


Unknown řekl(a)...
18. ledna 2016 v 18:14  

Nevímn, jestli paní ministryně čte Učitelské noviny, psala jsem o tom v č. 46/2015, str. 19 - 21.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.