Přečtěte si: Valachová: Inkluze postižených dětí pomůže Česku v roce 2090. Experti: Blbost

čtvrtek 7. ledna 2016 ·

Komunisté plánovali na pět let dopředu. Evropská unie má plánovací období sedmileté. I osvědčené prognostiky teď ale „trumflo“ české ministerstvo školství, když načrtlo vyhlídky Česka v roce 2090 – tedy za více než 70 let. Rezort Kateřiny Valachové (ČSSD) zařadil futuristické vize do podkladů, které se týkají ostře sledovaného tématu inkluze, začlenění postižených žáků z praktických škol do standardních výukových rámců. Projekt má výrazně bližší start, rozběhne se nejspíš už příští školní rok.


Z článku ČTK, kle, kal v Blesk.cz vybíráme:

Výrazný přínos nového školského zákona, vyjádřený ekonomicky, by měl podle důvodové zprávy přijít za 74 let. „Výrazné a reálné zlepšení vzdělávacích výsledků žáků po úspěšném dokončení reforem vzdělávacího systému by mohlo přinést české ekonomice výrazné zvýšení HDP v roce 2090, tedy v době, kdy budou žáci, kteří vstoupí do lepšího systému vzdělávání, v důchodu,“ uvádí zpráva.

Očekávané zlepšení do roku 2020 bude podle téže zprávy neznatelné. „Ale jakmile (cca v roce 2040) vstoupí na trh práce absolventi, kteří již prošli systémem vzdělávání vedoucím k lepším výsledkům PISA, již lze očekávat zvýšení HDP o 3 procenta,“ píše se.

„Ministerstvo financí – celý tým, který prognózuje státní rozpočet – se běžně „sekne“ o tři čtvrtiny procentního bodu, když prognózuje státní rozpočet z roku na rok,“ uvedla pro Blesk.cz ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová. „Takže, co bude za nějakých 70 let, si můžou na ministerstvu školství maximálně tak vycucat z prstu. To je úplná blbost,“ dodala.

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...
7. ledna 2016 v 12:20  

Paní Kateřina opět perlí. Naposledy takto propagoval myšlenky pan Dobeš. Máme se na co těšit. Zřejmě "poručíme větru, dešti". Ten kdo radí socialistům takové blbosti musí mít neskutečnou radost. Lépe už se socialisté znemožnit nedají. Ani Sibyla by neviděla takto přesně a reálně. Neskutečná blbost.

Unknown řekl(a)...
7. ledna 2016 v 16:31  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
7. ledna 2016 v 23:06  

Takže peníze pro školství nebudou a MŠMT spustí věc, která se ne prokazatelně kladně projeví až za 70 let, ale učitelům, dětem a zřizovatelům se zhorší podmínky hned? A financovat se to bude zemail slabého školského rozpočtu a z rozpočtů zřizovatelů?

Je tohle vše pravda?

Jestli něco takového myslí paní ministryně vážně, měla by myslím z úřadu bez zbytečného odkladu odejít. Třeba i s panem Dienstbierem, pokud jí on k něčemu takovému vede.

Pan premiér Sobotka má myslím velmi dobrou příležitost ukázat, že je premiérem vlády České republiky.

J. Týř

Viz
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/365700/valachova-inkluze-postizenych-deti-pomuze-cesku-v-roce-2090-experti-blbost.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy
http://www.ceskaskola.cz/2015/12/veslav-michalik-cesko-chysta-riskantni.html#comment-1324668873628378709
http://www.ceskaskola.cz/2016/01/reakce-msmt-na-tz-eduin-ke-spolecnemu.html#comment-5809041461001922992
http://www.ceskaskola.cz/2016/01/katerina-valachova-ucitelum-pridame-vic.html#comment-4463353536504998232

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.