Přečtěte si: Speciální škola v Jihlavě se obává, že jí ubudou žáci

úterý 12. ledna 2016 ·

Ministryně vysvětlovala začleňování žáků se speciálními potřebami do běžných škol.


Z článku Jany Kodysové v Jihlavský.Deník.cz vybíráme:

Ředitelka jihlavské speciální školy Zuzana Šimková nadšení ze začleňování postižených dětí nesdílí. Obává se mimo jiné také o existenci speciálního školství. „Legislativa v této záležitosti není průhledná. Neexistuje žádná pojistka, která by nám dávala jistotu, že se speciální školy rušit nebudou," vysvětlila ředitelka Šimková.(...)

Ředitelka jihlavské speciální školy Šimková nicméně potvrdila, že novela bude mít dopad zřejmě už nyní před zápisem do školy. „Letos nám k zápisu přijde jedno, možná dvě děti. Je to tedy signál, který mě vede k obavám o naši existenci. Zřizuje nás město a je otázka, zda bude chtít zachovat školu, ve které bude docházet k úbytku žáků," dodala Šimková.

5 komentářů:

Unknown řekl(a)...
12. ledna 2016 v 17:55  

Je velmi pravděpodobné, že žáci se budou z neúspěšné integrace vracet do speciálních škol. Je důležité zajistit, aby měli kam.

Nicka Pytlik řekl(a)...
12. ledna 2016 v 18:48  

žáci se budou z neúspěšné integrace vracet do speciálních škol.
Je důležité zajistit, aby měli kam.


A to by byla chybka, chybička, právě.
Zabila by se skvostná příležitost k počerpání peněz na v té době u zase z gruntu objevně moderní vytváření speciálních podmínek pro školně potřebné dětičky. Nota bene zvláště pak, začnou-li mezitím něco obdobného zavádět třeba v takovém Kuala Lumpuru.

Unknown řekl(a)...
12. ledna 2016 v 21:33  

12. ledna 2016 17:55

Bohužel. Prváci od školního roku 2016/2017 se nemají kam vrátit. Praktické školy budou postupně "vyhladověny". Mají to ti skunkové na MŠMT dobře promyšleno. Praktické školy nezavřou oni, ale postupně se zruší samy. Jak podlé a zákeřné. Nemá ani cenu říkat, že tím poškodí nejen žáky praktických škol, ale i běžných ZŠ.

Jana Karvaiová řekl(a)...
13. ledna 2016 v 7:04  

Ale víte jakou pochvalu dostaneme od Bruselu a dalších vyspělých těch? Už nebude naše etnikum diskriminováno.Konečně budou moci dělat maturity a plně se využije jejich schopností. Což se sice projeví až v roce 2090 ,ale poučím své děti a později i vnuky,aby mi při nějaké seanci s duchy dali vědět,jak to dopadlo.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
13. ledna 2016 v 8:23  

Tak mě napadá - položit slavnostně základní kámen na nějaké veřejné místo (před budovu vlády, MŠMT), kde by bylo vytesáno - v roce 2016 započala velká změna...

Pěkně se u něj sejít naše elity, poklepat kladívečkem, zapózovat.

Aby se nezapomnělo.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.