Mezirezortní připomínky k návrhu vyhlášky k provedení § 19 a některých dalších ustanovení zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů (vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami)

čtvrtek 31. prosince 2015 ·


Dokumenty na Disku Google

Dokumenty na MS OneDrive


7 komentářů:

luboš řekl(a)...
31. prosince 2015 v 15:30  

Studium všech připomínek je sice zdlouhavé čtení, ale je poučné a v důsledku poskytuje stručnou informaci.
Ono současné školské mistérium (zejména pak Valachová, Fidrmuc, Štech, Zapletalová, Pícl a Laurenčíková) je naštěstí jen banda neumětelů.

Jan řekl(a)...
31. prosince 2015 v 16:33  

“Ono současné školské mistérium (zejména pak Valachová, Fidrmuc, Štech, Zapletalová, Pícl a Laurenčíková) je naštěstí jen banda neumětelů.”

Milý pane kolego Luboši, trochu úcty k úsilí vámi zmíněných reprezentantů ministerstva školství by Vám neuškodilo.

Nutno zdůraznit, že paní ministryně školství nastoupila do “inkluzivního” rychlíku v polovině minulého roku, a to patrně spíše omylem v době jeho dočasné zastávky v Praze, kdy byl na hlavním nádraží vyvěšen následující inzerát firmy Legios Loco a. s., hledající strojvedoucího k vlečce v okrese Louny.

Pracovní náplň
místo výkonu práce: Husova 402 Louny, posun na vlečce a ve stanici Louny pomocí lokomotivy, denní údržba a drobné opravy lokomotivy.

Požadujeme:
licenci strojvedoucího, znalost předpisů OK2, OP 14, OP16, M32, TTP, D1, D2, D2/1, D7/2, D17, D31, T7, T100, Z1, Z2, Z11, V15/1, V62, zkouška D-902 (dle drážních předpisů), průkaz způsobilosti k řízení drážního vozidla skupiny C, trakce M, pravidelná roční školení a periodická přezkoušení dle předpisu ČD D1, ČD D2, ČD V15/1, příspěvek na stravování a další benefity, motivující mzdové ohodnocení, prémie, příplatky, jistotu zaměstnání ve stabilní společnosti, kontakt: tel.: 601581574, e-mail: kristyna.zandalova@legios.eu

Nabízíme: nástup kdykoliv v roce 2015, třísměnný provoz, zaměstnání na plný pracovní poměr

Paní ministryně patrně spíše omylem nastoupila do nesprávné vlakové soupravy. To se ovšem stává poměrně dost často i jiným cestujícím, kteří spěchají a chtějí se rychle dostat do vytoužené cílové stanice. Ostatní, Vámi zmínění spolucestující (kromě pana profesora Štecha, který už léta nejel žádným vlakem, je to ryzí akademik a spletl si stojící vlak s tramvají č. 24, kterou pravidelně jezdil na svou Alma Mater)), již v kupé rychlíkové vlakové soupravy sedí řadu let a mají to kupé prostě rádi Jednoduše řečeno, oni prostě rádi cestují pokud možno v lepší 1. cestovní třídě. V lepší třídě bývají totiž vlakové soupravy, případně i čekárny a další prostory luxusněji vybaveny a v ceně jízdného bývá zahrnuto více doplňkových služeb.

Eva Adamová řekl(a)...
31. prosince 2015 v 17:18  

Není potřeba číst všechny dokumenty. Stačí si přečíst poslední dva (připomínky Zlínského kraje a kraje Vysočina)a pak ještě dokument z ministerstva financí.
1. kraji Vysočina tleskám
2. Zlínského kraje se ptám Nestydíte se?
3. Z připomínek ministerstva financí je patrné, že řádné finanční zajištění celé akce je Sci-fi.

Unknown řekl(a)...
31. prosince 2015 v 18:11  

Předchozí stanovisko pana kolegy Jana X je nutné uvést kategoricky na pravou míru, neboť se ve svém příspěvku dopustil velmi hrubého zkreslení, které uvádí čtenáře portálu České školy v omyl.

Tramvajová linka č. 24 nejezdí a nikdy nejezdila kolem Hlavního nádraží, jinak označovaného jako Wilsonovo (dříve Nádraží císaře Františka Josefa I.).

Ke zmíněné události došlo pravděpodobně na Nádraží Praha Střed, též Pražany označovaném jako Masarykovo (v letech 1919–1940, 1945–1952 a s konečnou platností pak od března 1990 dodnes). Patrně zde paní ministryně školství nedopatřením či spíše omylem nastoupila do jiné vlakové soupravy, než která jí byla nabídnuta inzerátem firmy Logios Loco, Louny a.s. k řízení a přepravě na zde zbudované vlečce. V tomto směru prosím, aby nedocházelo k záměně funkce strojvedoucí za funkci vlakvedoucí. Strojvedoucí vlakovou soupravu řídí, zatímco vlakvedoucí kontroluje, zda cestující mají ve vlaku platné jízdenky. Funkce strojvedoucí je nesporně daleko náročnější, byť by se jednalo pouze o posunovací práce na vlečce v okresu Louny.

Obdobně i v případě pana profesora Štecha nemohlo dojít k záměně přistavené rychlíkové soupravy za tramvaj č. 24, neboť jedině tato tramvajová linka má na své trati zastávku s názvem „Lazarská“, která je nejblíže Pedagogické fakultě University Karlovy.

V této souvislosti je nutné zdůraznit, že název „Lazarská“ získala tato ulice ještě dávno před zahájením prací na vyhlášce k provedení § 19 a některých dalších ustanovení zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů (vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami).

Spojení názvu této ulice s návrhem zmíněné vyhlášky by bylo tragickým omylem a neporozuměním.

Unknown řekl(a)...
31. prosince 2015 v 18:17  

Rady pro sex starších osob
(z osvětového letáčku VZP)

1. Noste při sexu brýle. Ověřte si, že váš partner je skutečně v posteli.
2. Používejte kuchyňskou minutku a nastavte si ji na 3 minuty pro případ, že byste při sexu usnuli.
3. Připravte si pomocí osvětlení náladu (veškerá světla VYPNĚTE).
4. Než započnete s vlastním aktem , tak si pro všechny případy ověřte,že máte na mobilu nastavenou rychlou volbu 112.
5. Napište si jméno spolusouložícího partnera na dlaň, pro případ, že byste si nemohli vzpomenout.
6. Před sexem použijte oba blend-a-dent, aby protéza nespadla pod postel či se nevzpříčila v ústech.
7. Mějte po ruce Ibalgin pro případ, že sexuální akt skutečně dokončíte.
8. Bez obav vyluzujte jakékoliv zvuky. Sousedi jsou buď také hluší, anebo vám naopak budou závidět.
9.Pokud se akt povede, neopomeňte se ihned touto dobrou novinou pochlubit všem známým.Na druhý den si již nemusíte vzpomenout .
10. Ne abyste to zkoušeli dvakrát za sebou! Úrazy způsobené při druhém pokusu naše pojišťovna nehradí.

Unknown řekl(a)...
2. ledna 2016 v 17:34  

Telefonní ústředna ve škole
* Dobrý den, dovolali jste se na automatickou ústřednu naší školy. Pro spojení se správným zaměstnancem si vyslechněte všechny možnosti výběru:
* Chcete-li lhát o tom, proč vaše dítě není přítomno, stiskněte 1.
* Chcete-li se vymlouvat, proč vaše dítě neudělalo domácí úkol, stiskněte 2.
* Chcete-li si stěžovat na to, co děláme, stiskněte 3.
* Chcete-li nadávat zaměstnancům, stiskněte 4.
* Chcete-li se zeptat, proč jste nedostali informace, které vám byly již několikrát písemně zaslány, stiskněte 5.
* Chcete-li, abychom vychovávali vaše dítě za vás, stiskněte 6.
* Chcete-li někoho popadnout, dát mu facku nebo někoho udeřit, stiskněte 7.
* Chcete-li požádat o jiného učitele (letos již potřetí), stiskněte 8.
* Chcete-li si stěžovat na školní dopravu, stiskněte 9.
* Chcete-li si stěžovat na školní obědy, stiskněte 0.
Pokud si uvědomujete, že toto je reálný svět a vaše dítě musí být odpovědné za své chování, práci ve třídě a domácí úkoly a že není chybou učitele,když vaše dítě neprojevuje žádnou snahu, zavěste a mějte hezký den!
Jestli tohle chcete slyšet v jiném jazyce, přestěhujte se do země, která jím hovoří.
Děkujeme za váš zájem o všeobecné a veřejné vzdělávání. Ředitel školy

Nicka Pytlik řekl(a)...
3. ledna 2016 v 16:37  

Takovou ústřednu bych bral. I s ředitelem. Realita bývá poněkud jiná:
* Po zaznění signálu uvěďte jakékoli polopravdy či vyloženě lži, my už si učitýlka srovnáme.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.