Přečtěte si: Ústí zavede po letech školské obvody, aby děti nemusely dojíždět

pondělí 23. listopadu 2015 ·

Ústí nad Labem sepsalo vyhlášku o školských obvodech, která dětem garantuje školu vvblízkosti bydliště. Vybrat si jinou půjde, jen pokud v ní bude volné místo. Vyhlášku, která má platit od ledna, bude schvalovat zastupitelstvo v prosinci. Ústí je posledním městem v kraji, které ji dosud nemá.


Z článku Jana Horáka v iDNES.cz vybíráme:

„V Ústí máme devatenáct základních škol. Rodič si může vybrat, jakou chce. Pokud má škola volnou kapacitu, pak žák začne tuto školu navštěvovat. Pokud má kapacitu naplněnou, je žák odmítnut a rodiče musí hledat školu jinou,“ popsal dosavadní praxi bývalý člen školské komise Martin Nosek, který se na přípravě vyhlášky podílel.

Ústí vyhláškou dohání několikaleté zpoždění, které nabralo od platnosti školského zákona. Legislativa totiž nařizuje zřízení školských obvodů už od roku 2005. Ústí zákon formálně naplňovalo, protože vyhláškou z roku 1996 bylo jediným velkým školským obvodem.

1 komentářů:

jir řekl(a)...
23. listopadu 2015 v 17:08  

Nadpis snad má být správně: "..aby děti nemohly dojíždět."

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.