Přečtěte si: Plán UJAK je v troskách, Slovensko studenty nezachrání

neděle 8. listopadu 2015 ·

Převést studenty na partnerskou vysokou školu na Slovensku. To byl plán Univerzity Jana Amose Komenského v Praze (UJAK), kterým se chtěla postarat o studenty, jejichž oborům vypršela akreditace. Záměr ale dostává trhliny. Reálně totiž hrozí, že Česko takové vzdělání neuzná.


Z článku Evy Střihavkové a Vladimíra Baráka v Týden.cz vybíráme:

"V tomto případě budou bráni jako účastníci zahraniční - slovenské - vysoké školy a to bude mít dopad i na uznání jejich kvalifikace. Zmiňovaná smlouva řeší vzájemné uznávání vysokoškolských diplomů za účelem dalšího studia na vysoké škole, na uznání vzdělání pro výkon regulovaných povolání se nevztahuje," uvedla pro televizi vedoucí oddělení vnějších vztahů a komunikace ministerstva školství Klára Bílá. V praxi to znamená, že studenti UJAK možná získají vysokoškolský titul, ale učit automaticky nemohou. Bílá se přitom odkazuje na expertní stanovisko odboru vysokých škol resortu. To má on-line deník TÝDEN.CZ exkluzivně k dispozici. Verdikt resortu je jasný - samo vzdělání ze Slovenska stačit nemusí a studenti by si cestu na Slovensku měli raději nechat dvakrát projít hlavou.



1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
12. listopadu 2015 v 13:53  

Zachrání.
http://www.denik.cz/z_domova/exstudenti-specialni-pedagogiky-ujak-mohou-dostudovat-na-slovensku-20151111.html

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.