Přečtěte si: Zákaz sladkostí ve školách se odkládá. Vyhláška je přísná, neprošlo by ani mléko a ovocné šťávy

pátek 2. října 2015 ·

Ve školách zatím zákaz prodeje nezdravých potravin neplatí, rozhodnutí je na řediteli školy. Stále není hotová vyhláška, která má stanovit, jaké potraviny budou zakázané. Podle původního návrhu nevyhovovala ani slazená mléka prodávaná v projektu Mléko do škol. Hodně škol se už nyní snaží nabízet potraviny zdravější, zbavují se nejsladších tyčinek či brambůrků.


Z článku Markéty Hronové v iHNed.cz vybíráme:

Limity pro maximální obsah cukru, soli či tuku do vyhlášky připravuje ministerstvo zdravotnictví. Podle návrhu by kvůli vyššímu obsahu cukru neprošly ani některé výrobky dodávané dětem za dotovanou cenu v programech Mléko do škol a Ovoce do škol. Například slazená mléka či ovocné šťávy.

"Snažil jsem se získat pro tyto programy výjimku. Mají vlastní národní i evropskou legislativu, která stanovuje, jaké výrobky můžeme dodávat. Nejde mi na rozum, proč by to měla řešit další vyhláška," říká Michal Němec, ředitel společnosti Laktea, která je jedním z dodavatelů mléčných výrobků. Jak bude nakonec vyhláška vypadat, zatím není jasné.

2 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
3. října 2015 v 16:07  

Pane Wagnere,
http://plzen.idnes.cz/ministryne-skolstvi-exkurze-ucitel-pedagog-nahrada-suplovani-p77-/plzen-zpravy.aspx?c=A151002_132125_plzen-zpravy_pp

jir řekl(a)...
3. října 2015 v 22:12  
Tento komentář byl odstraněn autorem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.