Přečtěte si: Byl to útok agresora na dítě

pondělí 5. října 2015 ·

Ředitel, který dal žákovi pohlavek, se zachoval antisociálně, tvrdí exministryně Džamila Stehlíková.


Z rozhovoru Ivany Karáskové s Džamilou Stehlíkovou v MF DNES vybíráme:

Ovšem nevymstí se to nakonec rodičům, budou-li obhajovat své problémové děti? Ten žák se teď cítí na koni. Byl drzý a vyhrál.
Co vy víte, jak se cítí? Proč tomu klukovi nedopřejeme pocit, že spravedlnost zvítězí? Až ho někdo příště napadne, ví, že se může bránit. Takový atak musel být pro žáka ponižující, zvlášť v pubertě.

Jenže v hlavě dítěte s dvojkou z chování to může být signál, že je vše dovoleno. Ředitel se omluvil, neměl by se omluvit i žák?
Já bych si v takové situaci pozvala chlapce do pracovny a mezi čtyřma očima si to s ním vyříkala. A přiznala, že i mně ujely nervy. Komunikace v soukromí probíhá jinak než ve třídě, kdy zvláště dospívající chlapci chtějí být za hrdiny. Já se dočetla, že v té rodině chybí otec. To by mohla být přece pro kantora výzva či šance, aby ho tak trochu zastoupil. Pár takových příkladů znám.

8 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
5. října 2015 v 20:01  

Já bych si v takové situaci pozvala chlapce do pracovny

Cože ?!!

v té rodině chybí otec. To by mohla být přece pro kantora výzva či šance, aby ho tak trochu zastoupil

COŽE ??!!!!
To by těch pohlavků bylo asi víc, ne? Čehože ta paní byla ministryně?

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
5. října 2015 v 20:01  

Ježísi kriste, jak my jako společnost můžeme obstát, když se řeší pohlavek dacanovi.

jir řekl(a)...
5. října 2015 v 21:43  

Tady to nedopadne dobře.

krtek řekl(a)...
6. října 2015 v 7:13  

1) Je to hezké - dát odkaz na článek v placené sekci.
2) Učitel s žákem v krizové situaci o samotě? Co ta paní ví o zákonech a právu?
3) Žák, který učiteli, resp. řediteli, řekne skoro do očí, že je ... Nevím, nevím, nebyl jsem na místě. Pohlavek je neadekvátní, ale s chlapcem taky není všechno v pořádku.
Jenom, že vím víc se ... šťourá, tím víc smrdí.

Unknown řekl(a)...
6. října 2015 v 9:26  

žáky nemlátíme, nebijeme,.... Ono se to paní mamince jednou vrátí i s úroky. A tomu mladému komunistovi ze zastupitelstva, který tak kvičel ohledně mlácení bych doporučil psychiatra.

Jirka řekl(a)...
6. října 2015 v 14:00  

Ředitel, který dal žákovi pohlavek, se zachoval antisociálně, tvrdí exministryně Džamila Stehlíková.

Asociálně se chovají ti, kteří nás učitele políčkují hlava nehlava dennodenně tím, že věří jen svým dětem a místo rozhovoru s učitelem si běží stěžovat k řediteli a na inspekci, nebo blábolí do masmédií nesmysly o školství, které si nikdy neověřili v praxi. Důvěryhodným zdrojem je jim jedna paní povídala, a protože jsou „novináři“, tak je nikdy nezajímá názor druhé strany. Dítě není modla, ale budoucí člen společnosti. Měli bychom ho připravovat na všechna ta bezpráví, kterým jsme každý den vystavováni. Co když se nedej bože rozhodne být učitelem. Myslím, že děti mohou mít rády i Igora Hnízdo, protože může být vzorem a vše co dělá, dělá jen proto, že má své žáky rád a bojí se o jejich budoucnost. Budoucnost nás všech.

tyrjir řekl(a)...
8. října 2015 v 16:02  

Menší dítě v autobuse obtěžuje cestující. Jeho matka v klidu stojí a jen se dívá z okna. Dítě jde o jednoho cestujícího k druhému a trvá to. Když už se většina cestujících tázavě dívá na matku, matka řekne "Hlavně mu prosím nic neříkejte. Naše dítě je vychovávané anti autoritativním způsobem a při autoritativním zásahu upadne do stresu." Na to přistoupí k matce starší pán. Kopne ji do oblasti dolního zakončení zad a říká "Hlavně mi, prosím, nic neříkejte. Byl jsem vychován autoritativním způsobem. Při autoritativním zásahu upadám do stresu."

Jiří Týř

tyrjir řekl(a)...
8. října 2015 v 16:17  

Kdo chce, může si do pánovy odpovědi dát, že byl vychováván anti autoritativním způsobem. Pointa se tím myslím moc nezmění.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.