Soutěž Společně otevíráme data

čtvrtek 24. září 2015 ·

Fond Otakara Motejla v rámci expertního programu Fórum pro otevřená data vyhlašuje třetí ročník soutěže o nejlepší aplikaci nad otevřenými daty. Cílem soutěže je přispět k rozvoji a zkvalitnění služeb pro občany a zviditelnit společenský přínos a podnikatelský potenciál otevřených dat.

V uplynulých ročnících Fond rozdělil ceny v hodnotě více než 180 000 Kč mezi 21 aplikací. Vítězové získali také odbornou a marketingovou podporu, která jim pomohla v dalším rozvoji.

Soutěž je otevřená všem účastníkům z řad veřejnosti, studentů, neziskových organizací i firem. Přihlášené aplikace musí využívat otevřená data, či část použitých dat zveřejnit v otevřených formátech. Soutěžit mohou aplikace, které vznikly v období listopad 2014 - říjen 2015 i starší projekty, pokud byly výrazně aktualizovány. Kompletní pravidla soutěže naleznete zde.

Přihlašování aplikací probíhá do 31. října 2015 přes jednoduchý registrační formulář.

Ceny pro vítěze

Tři nejlepší aplikace získají finanční odměnu (20tis, 15tis, 10 tis.), připraveny jsou též věcné ceny (chytré telefony, bezdrátové reproduktory a další), školení v oblasti tvorby webu a marketingu či exkluzivní mentoring.

Zvláštní ceny

Cena pro nejlepší studentskou aplikaci (10tis.) Partnerem studentské ceny je Red Hat.

Cena Fondu Otakara Motejla (10tis.) určená aplikaci, které přispívá k větší transparentnosti a lepšímu fungování veřejné správy.

O vítězích rozhoduje odborná porota dle následujících kritérií:
  1. společenský přínos a využitelnost - rozvoj a zkvalitnění služeb pro společnost
  2. originalita
  3. uživatelská přívětivost, intuitivnost použití
  4. funkčnost, technologické řešení
  5. efektivnost, přínosy pro případného investora
  6. udržitelnost aplikace
Hledáte inspiraci? Prozkoumejte bohatý fond dostupných dat veřejné správy: hospodaření státu, sčítání lidu, hazard, pokuty v poštovních službách….

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.