Ministryně Valachová navštívila Zlínský kraj

pátek 25. září 2015 ·

Ministryně školství Kateřina Valachová pokračuje v pracovních návštěvách po regionech ČR. V rámci třetího výjezdu zavítala dnes do Zlínského kraje, kde diskutovala o vzdělávání, vědě a sportu s představiteli regionu, učiteli, řediteli škol, ale také se studenty a žáky.


Ministryně se na své další ze svých pracovních cest po krajích zajímala především o odborné názory pedagogů, studentů a politiků, kteří mají tuto oblast ve své gesci. Navštívila Základní školu Křiby, kde se setkala nejen s jejími pedagogy a žáky, ale také s řediteli základních škol Zlínského kraje. V prostorách Střední průmyslové školy Zlín pak diskutovala s řediteli středních škol o reformě financování regionálního školství.

V rámci odpoledního programu ministryně Valachová navštívila Univerzitu Tomáše Bati, kde debatovala se zástupci studentské unie a setkala se s vedením univerzity. „Investujeme hodně finančních prostředků, abychom vychovali schopné studenty, a pak neuděláme naopak vše proto, aby nezažívali zklamání, když nemají uplatnění v praxi. To bych ráda změnila a propojila obce a školy a firmy pro zvýšení šancí absolventů získat práci,“ řekla ministryně Valachová při debatě se studenty UTB.

Během své návštěvy zlínského regionu ministryně také zahájila Noc vědců, na které se podílejí všechny fakulty zlínské Univerzity Tomáše Bati. Rovněž se setkala s radním pro školství Petrem Navrátilem, zástupci sportu i odborů.

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
27. září 2015 v 19:12  

propojit školy,obce a firmy,to je vskutku senzační

Eva Adamová řekl(a)...
27. září 2015 v 22:01  

No a když to propojíme ještě s veřejnými záchodky, bude to úplně super.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.