Maturitní zkouška v podzimním zkušebním období 2015

středa 26. srpna 2015 ·

V úterý 1. září bude zahájen podzimní termín zkušebního období maturitní zkoušky 2015. Celkem je k podzimnímu období, ve společné části maturitní zkoušky, přihlášeno 20 723 žáků, kteří si zapsali 50 581 zkoušek a dílčích zkoušek. 4 981 žáků bude konat maturitu v řádném termínu, 14 887 v opravném a 989 v náhradním termínu.

Maturanty čeká společná část písemné zkoušky, didaktický test a/nebo písemná práce. Písemné zkoušky společné části jsou administrovány centrálně a proběhnou na tzv. spádových školách podle Jednotného zkušebního schématuPísemné zkoušky začínají v úterý 1. září ve 12 hodin didaktickým testem z matematiky a končí v pátek 4. září 2015 didaktickým testem z Matematiky+.

Ústní zkoušky společné části se budou konat v období od 11. – 21. 9. 2015 a zkoušky profilové se konají na kmenových školách v období 1. – 21. 9. 2015. Přesné termíny stanoví a sdělí žákům ředitelé kmenových škol.

Pozvánky k podzimní maturitě byly ředitelům škol zpřístupněny v maturitním informačním systému v pondělí 17. 8. 2015. Od ředitelů škol je žáci obdrželi v elektronické nebo písemné formě. Z pozvánky k písemným zkouškám se každý maturant dozví, na které spádové škole bude písemné zkoušky společné části konat.

Pro podzimní maturanty je opět zpřístupněn Výsledkový portál žáka. Jak se registrovat a jaké dokumenty si přes portál mohou maturanti nechat zaslat e-mailem, se zájemci dozvědí na odkazu zde.

Další informace k podzimním zkouškám se dozvíte buď z internetových stránek Nová maturita v sekci Novinky, nebo také na oficiálním facebookovém profilu Udělám maturitu.

K dispozici je pro maturanty také aktuální číslo Maturitního zpravodaje, ke stažení také zde, a další materiály s informacemi, radami a tipy naleznete na webu Nová maturita v sekci Publikace k maturitě.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.