Český rozhlas: Na úřadech práce v červenci skončilo 9 tisíc učitelů. Smlouvy na 10 měsíců zakáže zákon

neděle 23. srpna 2015 ·

Letní prázdniny tradičně znamenají volno pro všechny školáky. Několik let už to ale platí i pro některé učitele, kterým v červnu skončí smlouva, a jim tak nezbývá, než se přihlásit na úřad práce. Ředitelé je totiž na prázdniny propustí. Tato praxe bude možná už brzy minulostí. Učitelé se nejspíš dočkají celoročních smluv díky zákonu, který zaměstnávání kantorů pouze na deset měsíců zakáže.


3 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
23. srpna 2015 v 21:45  

No supééér. Na chlív se musí jedině se zákonem.
Jinak není s garanty kvality výchovně vzdělávacího procesu kloudné pořízení.
Ještě se tu někdo něčemu diví?

Unknown řekl(a)...
24. srpna 2015 v 8:13  

Nedávno tady bylo "odborníky na školství" prezentováno, že se jedná o několik desítek, maximálně stovek kantorů. To je tedy skok, kdo by tomu věřil. Onen zákon bude mít fakticky účinnost jen tři roky, poté vyjde kontroverzní kariérní řád.

Unknown řekl(a)...
24. srpna 2015 v 11:20  

...a kolik se jich 1. září opět do nějaké školy vrátí?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.