Přečtěte si: Firmy nechtějí bez dotace přijímat absolventy

neděle 19. července 2015 ·

Některé firmy našly cestu, jak ušetřit na zaměstnávání mladých lidí. Úřady práce totiž v rámci aktivní politiky zaměstnanosti pomáhají zejména mladým získat pracovní zkušenosti a firmám přispívají dotacemi, aby je do pracovního poměru přijaly. A některé firmy toho umějí využít.


Z článku Jiřího Macha v Novinky.cz vybíráme:

„Vím to zcela pozitivně od kantorů. Lidé z firem neberou absolventy z učiliště hned, ale teprve až když se přihlásí na Úřadu práce. Využívají zákon, podle kterého když zaměstnají nezaměstnaného, tak na něj dostanou dotaci,“ řekl Právu sociolog Libor Prudký, který se zabýval podmínkami vzdělávání v Ústeckém a Karlovarském kraji.(...)

Prudkému přizvukuje i ředitel Integrované střední školy technické a ekonomické v Sokolově Pavel Janus. „Firmy se tím nechlubí, ale i toto se děje. Pokud to umožní zaměstnavateli ušetřit třeba i 200 tisíc, tak by byl sám proti sobě, kdyby toho nevyužil. Ale zdá se mi nemravné nutit žáka být nezaměstnaný, když mu firma může dát práci rovnou,“ řekl Právu.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
19. července 2015 v 16:38  

Pro tyto firmy je to evidentně konkurenční výhoda. Kdo by ji nevyužil? A nemá cenu ani moralizovat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.