Reakce MŠMT na článek LN k odchodu zaměstnanců ministerstva

úterý 2. června 2015 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se ohrazuje proti nepravdivým údajům v dnešním textu redaktora Lidových novin Martina Rychlíka. Jeho článek je založený na zavádějících a lživých údajích o počtu zaměstnanců, kteří z úřadu odešli za celé období působení ministra školství Marcela Chládka.

Podle údajů redaktora Rychlíka odešlo z úřadu 200 lidí, prý kvůli ministru Chládkovi. Ředitel personálního odboru Miroslav Prokop počty uvádí na pravou míru: „Za celou dobu působení pana ministra Chládka odešlo celkem 157 zaměstnanců, z toho 44 lidí odešlo do starobního důchodu, nebo měli pracovní poměr na dobu určitou, který jim skončil vypršením této doby.“

Z úřadu tedy neodešlo 200 lidí, ale 113 z tisícovky zaměstnanců. Přitom největší odchodovost byla na evropských fondech, které byly v katastrofálním stavu. Za poslední rok ale došlo k výraznému zrychlení čerpání evropských fondů. „Značná část z těch, kteří odešli, nechtěli být vedeni pod zákonem o státní službě,“ říká Radek Rinn, který je pověřený řízením sekce evropských fondů.

1 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
2. června 2015 v 15:22  

Prý řval jen na každou druhou. Pravým důvodem ovšem není bossing ani domovy. Pravým důvodem je, že obětavý Chládek chtěl peníze pro učitele. Babiš mu je nechtěl dát a ještě zmanipuloval média k pomlouvačné kampani (aby se s ním nemusel hádat o každou kačku). Tak to celé bystře a konstruktivně vyřešil svým odvoláním.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.