Přečtěte si: Co s ČSSD udělá padlý ministr...

středa 10. června 2015 ·

Změny na ministerských postech představují riziko, že vyvolají ve straně konflikt. Aktuálním tématem je odchod ministra školství Marcela Chládka (ČSSD), kterého navrhl kvůli údajné šikaně podřízených odvolat jeho stranický nadřízený, premiér Bohuslav Sobotka. Nerozviklá Chládkův pád vztahy mezi straníky a vlivnými osobami v sociální demokracii?


Z článku Ondřeje Koutníka v ČeskáPozice.cz vybíráme:

Chládek neměl ve straně vybudované širší zázemí. Měl však za sebou dvě vlivné postavy – zmiňovaného poslance Dolejše a jednoho z nejmocnějších advokátů v zemi, Miroslava Janstu. Předseda České unie sportu a České basketbalové federace podobně jako Chládek pochází ze středočeské ČSSD, kde mezi nimi v minulosti vznikla vazba. Ministrův pád je proto v pražských lobbistických kruzích interpretován jako zastavení vzestupujícího Janstova vlivu.

„Nedokázal ve vládě udržet svého ministra, to o něčem svědčí,“ řekl LN jeden z pražských finančních manažerů. Podle něho tím „dostal na frak“ i ekonomický poradce prezidenta a podnikatel ze skupiny Lukoil Martin Nejedlý, který patří mezi významné Janstovy spojence.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.