České školství po Chládkovi aneb Co čeká na novou ministryni školství Kateřinu Valachovou

středa 10. června 2015 ·

Přijďte ve čtvrtek 11. 6. na debatu o tom, proč se nedaří reformovat české školství a jaké kroky by měla udělat nová ministryně, aby se to změnilo.


Zveme vás na debatu, kterou ve čtvrtek 11. 6. pořádá týdeník Respekt a která chce otevřít diskusi o tom, jaké kroky by měla budoucí ministryně školství Kateřina Valachová podniknout, aby nejen stabilizovala situaci na ministerstvu, ale zároveň vytvořila v systému prostor pro naplnění strategických dokumentů, které vláda minulý rok přijala. Ty mají za cíl snížit nerovnosti vzdělávacího systému a změnit financování tak, aby školám umožnilo vytvářet podmínky pro to, aby se dostalo kvalitního vzdělání všem dětem podle jejich potřeb.

Diskutovat se bude o tom, zda vůbec existuje shoda, jaké zadání by měla budoucí ministryně naplňovat, o funkčnosti některých záměrů předchozího ministra Marcela Chládka, jako jsou například státní maturity, nebo co způsobuje podfinancování celého systému.

Debatovat budou: Petr Fiala, předseda ODS, Klára Laurenčíková, expertka na inkluzivní vzdělávání, Česká odborná společnost na inkluzivní vzdělávání, Tomáš Feřtek, novinář, Eduin, Filip Jelínek, Česká středoškolská unie.

Debata České školství po Chládkovi se koná 11. 6. od 19.00 do 21.00 v Knihovně Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 1.

Pozvánku najdete ZDE.;

2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
11. června 2015 v 0:06  

Co čeká novou ministrini školství není podstatné, a ani tak zajímavé jako otázka, co čeká české školství. Lépe, žáky českých škol.
Na pořadu dne je to, čemu se bývalý ministr bránil, a kvůli čemu musel zřejmě odejít. To jest podrobení se diktátu nadnárodní vzdělávací upatlanosti a šarlatánství. Ostrůvek české prvorepublikově tradiční monokulturnosti musí být z konečnou platností rozpliznut v multikulturním neumětelství moderní superlehké dovednosti čerpání sociální podpory.
Vzepření se generálnímu tajemníkovi Amnesty International se neodpouští, prostěěě.
Prý, "proč se nedaří reformovat české školství"... Nejspíš si nikdo nevšimnul, že kurikulární reforma už pěkných pár let běží, a že jí učitelé věnovali nemálo času a energie při popření veškeré smysluplnosti. A nese už i svoje první plody. Velmi mi připomínají plody stromu, kterému by se mohlo říkat prdovník.

krtek řekl(a)...
11. června 2015 v 5:29  

A budou navrhovat rušení soukromých škol a víceletých gymnázií?
Zástupce středoškolských studentů, vysokoškolský profesor politolog, samostudovaný novinář a politička, co pět let pracovala jako speciální pedagog. Respekte, k čemu je taková debata?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.