Přečtěte si: Ministr školství Chládek: šikanoval v práci podřízené ženy?

čtvrtek 28. května 2015 ·

Ministr školství Marcel Chládek má problém. Za poslední měsíce opustilo jeho úřad hned několik zaměstnanců, převážně žen, píše MF Dnes, která získala výpovědi některých z nich. Mluví se o bossingu, šikaně na pracovišti. Chládek to odmítá.


Z redakčního článku v Blesk.cz vybíráme:

V minulosti si stěžoval na to, že Chládek údajně rád zesměšňoval zaměstnance před jinými, tedy "před obecenstvem". Uvnitř úřadu se prý Chládek chová jinak, než na veřejnosti. A výpovědi tak míří k bossingu. Tedy "systematickému šikanování ze strany vedoucího".

Z dotazů redaktorů MF Dnes adresovaných ministrovi vyplouvají na povrch ještě bizarnější detaily údajného Chládkova chování. Například to, že ministr měl nutit dívky z protokolu oslavovat v restauraci jeho mediální vystoupení v televizi.



10 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
28. května 2015 v 12:02  

Kde na to bere mezi zdobením nástěnek vůbec čas?

Unknown řekl(a)...
28. května 2015 v 12:31  

A co nato paní Jochová? Zřejmě nebyla oslovena.

Josef Švejk řekl(a)...
28. května 2015 v 13:27  

Dovolím si jen ocitovat jeden z diskusních příspěvků na idnes.cz: "Chlap, ktery ve splhu po funkcich a zadech druhych nehledi na skody ani moralku. Chlap, ktery neumi rikat pravdu a hoji sve uchylene ego na podrizenych. To neni chlap, ale ubozak. Bohuzel to plne konvenuje s naukou, ktera na nem byla aplikovana v prubehu studia Vojenske politicke akademie Klementa Gottwalda v Bratislave. Tuto cast sve kariery skromny pan ministr neuvedl do zadneho za svych oficialnich zivotopisu vcetne nasledneho pusobeni v armade. Ptal jsem se na to prostrednictvim jeho kancelare a odpoved nedostal.Patrne by se pak prislo na to, ze v listopadu a prosinci 1989 chtel na studenty v Bratislave tahat zbrane. A tot nas ministr skolstvi."

Jiri Janecek řekl(a)...
28. května 2015 v 14:09  

Nevim, neznam... Spoustu veci dela spatne, mozna i na tomto je neco pravdy... Na druhou stranu, kope do nej casto kdekdo o kom si nic moc dobreho nemyslim.
"Končí však i muži na vyšších pozicích. Náměstek pro legislativu Petr Mlsna podal výpověď, stejně tak šéf tiskového odboru Ondřej Macura..."
Pokud je to ex-VV (a pak ex-Peake) Petr Mlsna, tak myslim, ze plati "lehce nabyl, lehce pozbyl" (bylo celkem komicke sledovat debatu pred sluzebnim zakonem, kde se resilo, jak se bude jmenovat funkce 'superurednika' a jake bude jeji postaveni, a absolutne se prehlednul detail, ze dobra tretina kadru na uradech je tam tak nejak jinak nez pres inzerat v novinach).
A pokud je pan Macura, sef tiskoveho odboru, ten, ktery nechava dat vsechny dokumenty na web MSMT ve formatu .doc prip. .docx, tak toho bych ja nechal zavrit... Nebo zastrelit.

Unknown řekl(a)...
28. května 2015 v 19:28  

Jak ty zaměstnankyně pan ministr šikanoval? Nemělo by se to nějak upřesnit? Šikana může mít velice mnoho podob i mnoho různých interpretací.

Jiri Janecek řekl(a)...
29. května 2015 v 7:40  

Asi pupendo a drhnuti podlahy zubnim kartackem, kdyz je to ta bolsevicka guma...
Spis by mne zajimalo, jak se da proti takove sikane branit... Kdyz jsem se ja setkal s jistym porusenim predpisu a snazil jsem se to resit tak nejak v linii nadrizenych, setkal jsem vetsinou s takovym chlacholivym 'to se nejak usadi, zatnete zuby'. Z ministerstva, kde jsem se ptal na vyklad jedne vety ze zakona o VS, mi odepsali, at obtatim na soud, protoze oni nevedi, jak je ta veta myslena. Mozna pokud bych se obratil (a soud by uznal moji verzi), pak bych mohl tvrdit, ze jsem byl sikanovany... Z clanku jsem ale pochopil, ze staci udelat rozhovor pro Blesk...
No, ted uz je Chladek passe... Jen nevim, do koho ted budou reformatori kopat...

Nicka Pytlik řekl(a)...
29. května 2015 v 8:54  

do koho ted budou reformatori kopat...

Ukopou se navzájem, obviňujíce se z lžireformátorství.

Jiri Janecek řekl(a)...
29. května 2015 v 11:10  

"Ukopou se navzájem, obviňujíce se z lžireformátorství."

To by bylo az moc pekne na to, aby to mohla byt pravda...

Unknown řekl(a)...
29. května 2015 v 12:08  

A v rámci tohoto koktejlu se nám tiše prosadí totální inkluze.

Nicka Pytlik řekl(a)...
29. května 2015 v 14:34  

az moc pekne na to, aby to mohla byt pravda.

Ano. Poslední dobou bývám zbytečně často stíhán záchvaty fantasmagorie.

se nám tiše prosadí totální inkluze.

Vzhledem k tomu, kolik rodin se ocitá na hranici bídy, začínám se těšit, až nám eu nařídí inkludovat děti sociálně nevyloučené.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.